Cookies med kokos, macademianøtter og sjokoladebiter

Ja, du leste riktig. Som om ikke det holdt med å ha sjokolade i en kjeks får du en kokos, macademianøtt og sjokolade versjon rett i fleisen. Gjett om den smaker!! Kjeksene er borte for lengst og jeg drømmer nå om en versjon med hvit sjokolade…..
Du trenger, for ca. 20 store kjeks:
ingredienser
  • 200g romtemperert smør
  • 50g sukker
  • 150g brun sukker
  • 2 egg
  • 250g hvetemel
  • 1ts bakepulver
  • 200g kokos
  • 200g mørk sjokolade, grovhakket
  • 100g macademianøtter, hele
fremgangsmåte
ovn temp. 180C
Rør smør og sukker lys og luftig. Tilsett egg, ett om gangen og rør godt inn. Bland hvetemel og bakepulver og bland dette i deigen i omganger. Rør inn kokos, sjokolade og nøtter til slutt.
Bruk gjerne er stor iskremskje for å lage kuler av deigen. Sett de på en bakeplate dekket med bakepapir med god avstand imellom. Mine deigkuler målte ca. 6cm i diameter og kjeksene este ut til ca. 10cm i diameter.
Sett kjeksene i forvarmet ovn og stek i 10 – 15 minutter. Begynner de å bli for brune på toppen under stekingnen, dekker du kjeksene med nok et stykke bakepapir.
La de avkjøle noe før spising. Oppbevares i tett kakeboks.

Kommentarer

  • Reply Anne 12. september 2013

    Hei!

    Jeg har sendt deg en mail, som jeg er redd har havnet i nettsøppel – kunne du ha sett på den?

    Mvh. Anne M. Aasgaard, journalist i Kamille.

  • Reply ninabakke 12. september 2013

    De så super gode ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »