Rugbrød

rugbrød
Tro det eller ei men tross mine circa 70 oppskrifter på eltefritt brød så liker jeg faktisk å elte. Og dette brødet skal eltes – godt og lenge. Bruk kjøkkenmaskinen om du vil eller gjør det for hånd, eller først i kjøkkenmaskinen så videre for hånd. Kos deg med eltingen!
du trenger til 4 avlange brød
Rugbrød
  • 600g hvetemel
  • 400g sammalt rug grovmalt
  • 3ts salt
  • 4ts tørrgjær
  • 1ts sukker
  • 7dl lunkent vann
ovn temp 180C
Ha det tørre i en bolle og rør ingrediensene sammen. Tilsett vann mens kjøkkenmaskinen går og la den elte deigen sammen. Elt videre i ca. 10 minutter til du har en smidig deig. Om den er litt våt gjør ingenting. Dekk deigen til og la den heve et lunt sted til dobbel størrelse, ca. en time.
Slå ned deigen og hvelv den over på en melet falte. Elt den lett sammen. Del deigen i fire og rull de ut til avlange pølser. Gjør dype snitt med en kniv eller saks på tverrs av brødene og strø med rugmel. Dekk til og la de heve til de har doblet i størrelse. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 35 minutter til de er ferdigstekt.
La brøden avkjøle på rist. Egner seg godt for frysing, enten hele eller skjært i skiver.
rugbrød
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »