Pasta med bacon og brokkoli

pasta med bacon og brokkoli

 

Dette er en enkel middag – 20 minutter tar det fra begynnelse til slutt, ikke inklusiv oppvask, men det kan du forhåpentligvis få andre til å gjøre for deg. En middag vi titt og ofte tyr til her i huset når tiden er knapp. Og selv om dette er gjort i en fei mangler det ingenting. Jeg anbefaler at du kjøper en god kvalitets pasta, det er verdt det. Og får du tak i pancetta eller en god lettsaltet bacon kan du bruke det istedenfor vanlig bacon (som jeg gjorde her) for det lille ekstra.

du trenger for 4 personer

  • 1 håndfull pinjekjerner
  • 150- 200g bacon strimlet
  • 1 stor løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stor brokkoli
  • 400g pasta – jeg har brukt orecchiette her
  • olivenolje
  • salt, pepper
  • parmesan til servering

 

Sett over vann for pastaen og sett ovnen på 200C.

Stek pinjekjerner brune i en tørr stekepanne. Pass godt på de, de brenner fort. Hell de over på en tallerken. Ha bacon i den varme stekepannen og stek til den har tatt til seg litt farge og er gjennomstekt. Tilsett løk og stek videre til løken er myk. Ha litt olivenolje i stekepannen om det ikke er nok fett i pannen. Ha hvitløk i tilslutt og stek videre. Hold varm.

I mellomtiden skal vannet til pastaen ha begynt å koke. Salt vannet godt og ha i pastaen, rør av og til slik at ikke pastaen klistrer seg.

Grovhakk brokklien. Skjær blomstene av hovedstilken og grovhakk de. Du vil få mindre og større biter brokki – skjær veldig store biter mindre. Ha brokkolien i en stor ildfast form, hell over litt olivenolje og rør rundt. Sett i forvarmet ovn og stek i 5 minutter.

Hell vannet av pastaen når den er kokt al dente. Spar på litt av pastavannet.

Bland pasta, brokkoli, bacon, løk og hvitløk godt sammen. Spe på med litt pastavann eller mer olivenolje om du synes det virker litt tørt. Rør inn pinjekjerner til slutt og smak til med pepper.

Server omgående med fersk parmesan og enda mer nykvernet pepper.

Om du skulle være så heldig å ha litt til overs smaker restene godt som lunsj dagen etter.

pasta med bacon og brokkoli

Kommentarer

  1. Reply Therese 10. august 2016

    Denne anbefales!

    • Reply Mat På Bordet 11. august 2016

      Så bra Therese, hyggelig at du likte det!

  2. Reply Elise 20. juni 2016

    Ny yndlingsoppskrift. Takk!

    • Reply Mat På Bordet 20. juni 2016

      Å så hyggelig å høre Elise! 🙂

  3. Reply Maria Mathisen 8. april 2015

    Det var jeg ikke klar over! Jeg prøvde retten for en stund siden og blandet ved servering inn biter av ovnsbakt søtpotet (som jeg er helt gal etter) og det ble selvsagt også godt ;-P og fargerikt!

  4. Reply Maria Mathisen 16. mars 2015

    Enig i at italienskprodusert er bra, men hvorfor er det politisk ukorrekt å kjøpe Barilla? Coop fører et merke som heter Casa di Luca som jeg syns er spesielt godt. Må bare passe på å ikke koke for lenge!

    • Reply Ina Johnsen 18. mars 2015

      Hei Maria

      Det var politisk ukorrekt for noen år siden å ikke kjøpe pasta fra Barilla fordi styreleder uttalte at han ikke ville bruke homofile par for å for å fronte Barilla produkter – du kan lese mer om det her http://www.theguardian.com/world/2013/sep/26/pasta-firm-barilla-boycott-gay
      Dette er nå en stund siden, og så vidt jeg vet er unnskyldninger gjort og boicotten av Barilla pordukter avsluttet.
      Enig at det finnes gode pastaalternativer å få tak i ellers – manggode merker der ute, men også en del dårlige. 🙂

  5. Reply Karianne 29. august 2014

    Denne må jeg helt klart forsøke. Kan du tipse om hva som er god pasta? Hvilket merke anbefaler du å kjøpe?

    • Reply Ina Johnsen 29. august 2014

      Hei Karianne
      Jeg er glad i italienske produsenter av pasta – Barilla (litt politisk ukorrekt å kjøpe fra de) eller De Cecco. Skal du slå på stortromma kan du kjøpe Gentile eller Sarori & Dintorni (kjøpes i litt mer spesialiserte butikker). Pasta fra Jacobs utvalgte er heller ikke verst.Når jeg er på reise synes jeg det er morsomt å få med meg pasta i ulike former med meg hjem – en slags souvenir kan du si 🙂

  6. Reply Mat på Bordet 18. november 2013

    Nei, kjøpte den på Illums Bolighus i Oslo for noen år siden – merket Mauviel fra Frankrike. Går ikke i oppvaskmaskinen men er ellers superfornøyd. Investeringsobjekt…

  7. Reply Jorunn 18. november 2013

    Er denne formen du bruker en gammel en? Vet du hvor man kan få tak i metallform som denne?

  8. Reply Mat på Bordet 8. oktober 2013

    @Berit – ja denne er absolut verdt et forsøk. Enkel å lage og smaker for alle i familien – både gamle og unge 🙂

    @Helge – det har du helt rett i, denne retten hadde passet godt på skolekjøkkenet!

  9. Reply Helge Gjerde 7. oktober 2013

    Dette smakte virkelig godt, en flott og spennende rett. Tidsmessig og innholdsmessige kan den også passe godt på skolekjøkkenet. Takk for fin og inspirerende blogg, du motiverer til tid på kjøkkenet! 🙂
    Mvh Helge

  10. Reply Berit Vuku 20. september 2013

    Denne skal jeg jammen teste, høres både kjempegodt og hærlig enkel ut 🙂

  11. Reply Mat på Bordet 20. september 2013

    Takk for det 🙂

  12. Reply Bakegleder 20. september 2013

    Ser godt ut. Og helt nydelig bilde!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »