Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Schnitzel og regnbue gulrotsalat

Schnitzel og en syrlig salat, det er middagen sin det. Om du lager schnitzel av kalv-, svin- eller kyllingfilet er det samme. Eller det er jo selvsagt ikke det samme, det er tre forskjellige smaker (og budsjetter) så jeg lar deg velge. Skal du servere dette på en hverdag, og tidsmessig er denne middagen virkelig ikke noe tidskrevende, vil du kanskje gå for kylling. Skal det være mer fest over det, en søndagsmiddag for eksempel vil du kanskje velge kalv.
Utgansgpunktet for hele retten var regnbue gulrøtter som jeg kjøpte på Matstreif forrige helg. Det måtte bli en salat med så fantastiske farger! Gulrøttene er skivet veldig tynt og lagt i en syrlig lake. De kan spises omtrent med det samme, men smaker enda bedre om de får ligge i kjøleskapet en dag eller to.
ingredienser
Til salaten
  • 1 kilo gulrøtter, fin skivet, raspet eller strimlet
  • saften fra en sitron
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ts sukker
Til schnitzel
  • svin, kalv eller kylling
fremgangsmåte

Bland sitronsaft, eddik og sukker og smak til med enten mer syre eller mer søtt. Husk at gulrøttene er ganske søte. Bland gulrøttene i dressingen og la det stå minst en time, gjerne en dag eller to (da i kjøleskapet).

Dekk fileten med plastfolie og bruk en kjevle eller en stekepanne til å banke de flate. De kan gjerne være en halv centimeter tynne. Skjær de i mindre størrelser om de blir for store. Pisk egg sammen i en skål. Bland strøkavring med litt salt og pepper i en annen skål. Sett en ildfastform i ovnen og ha den på 100C – dette er bare for å holde schnitzlene varme mens du steker.
Varm opp stekepannen. Ha litt olje og smør oppi og la det smelte. Legg en filet i egget og snu slik at den er dekket på begge sider med egg. Løft den forsiktig over i strøkavringen. Vend fileten i kavringen slik at den er helt dekket og ha den opp i stekepannen. Stek til gyllen på den ene siden, snu og gjør det samme med neste side. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på fileten – bruker du kylling, pass på at den er helt gjennomstekt. Oppbevar den ferdigstekte fileten i ovnen mens du steker opp resten. Server så snart alle er stekt.
Gulrotsalaten liker jeg å legge på et bedd av grønt – i dette tilfellet ruccola og serverer den med litt ekstra vinaigrette ved siden av.
Deilig, deilig middag!

Kommentarer

  • Reply Turtledesign 25. september 2013

    Kjøpte en del grønnsaker med morsomme farger på en gård i sommer. Stripete, gule og lilla tomater. Lilla blomkål. Burgunder gulrøtter. Fantastisk! Skjønner ikke hvorfor ikke flere dyrker noen av disse.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »