Gulrotsyltetøy med kardemomme

Gulrotsyltetøy
Har du prøvd gulrotsyltetøy? Dette syltetøyt gikk det unna med når jeg solgte den på julemarkeder og var veldig populært som julegave (jeg vet det er litt tidlig å snakke om jul….) Frisk i fargen, søt og krydret med kardemomme er dette en slager på frokostskiven. Godt til ost er den også!

Gulrotsyltetøy med kardemomme

for ca. 8dl syltetøy trenger du
750g gulrøtter, skrelt og grovrevet
finrevet skall av 2 sitroner
saft av 3 sitroner
saft og skall av 1 appelsin
5dl vann
500g sukker tilsatt pektin
1ss kardemommefrø uten skall*
1 kanelstang
*du kan enten kjøpe hle kardemomme og pille ut frøene eller kjøpe frøene. Jeg fantt frøene på Ultra på Bryn men de kan sikkert også kjøpes i innvandrerbutikkene.
Ha alle ingrediensene i en stor tykkbunnet gryte og kok det langsomt opp under røring. La det småkoke til syltetøyet har tyknet, ca. 30-40 minutter. Rør av og til slik at syltetøyet ikke setter seg fast i bunnen av gryta.
Hell syltetøyet i varme, steriliserte glass og sett på lokk umiddelbart. Når glassene er avkjølt kan du merke de med innhold og dato. Oppbevar mørkt og kjølig. Holdbar i 1 års tid.
Åpne glass oppbevares i kjøleskapet.

Kommentarer

  • Reply Camilla 5. november 2014

    Hei
    Kan jeg bruke Jam i dette? Og kan jeg bytte ut kardemommefrø med malt kardemomme hvis jeg ikke får tak i frø…..
    Mvh Camilla

    • Reply Ina Johnsen 8. november 2014

      Hei Camilla
      Jeg har ikke brukt Jam før, så du må nesten lese på pakken hvor mye du skal bruke i forhold til væske. Det samme gjelder for kardemomme – jeg har ikke brukt malt kardemomme så jeg kan ikke fortelle deg hvor mye du skal bruke i så fall. Du kan evt. sløyfe kardemomme helt – gulrotsyltetøy er også godt 🙂 Lykke til!!

  • Reply Mat på Bordet 8. oktober 2013

    Yepp, gulrotsyltetøy er godt!
    Appelsinen kan sløyfes helt om du ikke tåler det @anonym.

  • Reply Anonymous 2. oktober 2013

    Så spennende! Har du et alternativ til appelsinen for allergikere?

  • Reply Elin 2. oktober 2013

    Ja, jeg har laget gulrotsyltetøy. 🙂 Ikke helt slik som dette, men. Bra du minnet meg på det, for det har faktisk gått i glemmeboka at det var godt. 😀

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »