En enkel kokoskake

Ja, for den er enkel. Bakt i ringform ser den kanskje litt flottere ut, men tro meg, dette er en enkel kake å lage. Har du ikke ringform kan du selvsagt bake den i brødform eller langpanne. Pass bare på å tilpasse steketiden.
ingredienser
 • 200g myk smør
 • 250g sukker
 • 4 egg
 • 300g hvetemel
 • 1ss bakepulver
 • 3/4 boks kokosmelk
 • 150g reven kokos
Til glasur
 • 1/4 boks kokosmelk
 • ca. 400g melis
 • kokosflak til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp. 180C

Smør ringformen godt og strø med mel.
Rør smør og sukker myk og luftig. Bruker du kjøkkenmaskin kan dette ta opp til 10 minutter.Tilsett egg, ett om gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland hvetemel og bakepulver sammen. Hell kokosmelken i en skål og pisk godt sammen – kokosmelken skiller seg gjerne under lagring. Rør melblandingen og kokosmelken  inn i deigen i omganger. Begynn og avslutt med melblandingen. Rør kokos forsiktig inn til slutt.
Sett kaken i forvarmet ovn og stek circa en times tid. Dekk kaken til under steking med et stykke bakepapir da den lett brennes på toppen.  Test med kakepinne før du tar den ut. La kaken avkjøle i formen et kvarters tid. Bruk en kniv til å løsne kaken forsiktig fra formen, snu formen opp ned og bank lett på formen for å løsne kaken videre. La kaken  avkjøle helt på rist.
Lag glasur. Rør nok melis inn  i kokosmelken til du har en tykk glasur. Hell over kaken og pynt med kokosflak eller reven kokos.
God helg!

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 18. november 2013

  Da har du kanskje laget den allerede @anonym? Steker du den i langpanne vil jeg tippe at den trenger mindre steketid enn når den er stekt i ringform. Vanskelig å si når jeg ikke vet størrelsen på pannen din. Start med 40 minutter og test kaken med kakepinne. Om den ikke er ferdig får du en indikasjon på hvor mye lengre den på stå..
  Lykke til!

 • Reply Anonymous 16. november 2013

  Jeg skal lage denne i langpanne i dag (stor), og dobler derfor steketiden. Hvor lenge må den stå i ovnen i stor langpanne? Setter pris på svar!

 • Reply Mat på Bordet 8. oktober 2013

  Takker 🙂

 • Reply Dålig lukt 7. oktober 2013

  always top … I love your super nice blog 🙂

 • Reply ninabakke 5. oktober 2013

  Den så veldig fin ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »