Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

En enkel kokoskake

Ja, for den er enkel. Bakt i ringform ser den kanskje litt flottere ut, men tro meg, dette er en enkel kake å lage. Har du ikke ringform kan du selvsagt bake den i brødform eller langpanne. Pass bare på å tilpasse steketiden.
du trenger
200g myk smør
250g sukker
4 egg
300g hvetemel
1ss bakepulver
3/4 boks kokosmelk
150g reven kokos
til glasur
1/4 boks kokosmelk
ca. 400g melis
kokosflak til pynt
Ovn temp. 180C
Smør ringformen godt og strø med mel.
Rør smør og sukker myk og luftig. Bruker du kjøkkenmaskin kan dette ta opp til 10 minutter.Tilsett egg, ett om gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland hvetemel og bakepulver sammen. Hell kokosmelken i en skål og pisk godt sammen – kokosmelken skiller seg gjerne under lagring. Rør melblandingen og kokosmelken  inn i deigen i omganger. Begynn og avslutt med melblandingen. Rør kokos forsiktig inn til slutt.
Sett kaken i forvarmet ovn og stek circa en times tid. Dekk kaken til under steking med et stykke bakepapir da den lett brennes på toppen.  Test med kakepinne før du tar den ut. La kaken avkjøle i formen et kvarters tid. Bruk en kniv til å løsne kaken forsiktig fra formen, snu formen opp ned og bank lett på formen for å løsne kaken videre. La kaken  avkjøle helt på rist.
Lag glasur. Rør nok melis inn  i kokosmelken til du har en tykk glasur. Hell over kaken og pynt med kokosflak eller reven kokos.
God helg!

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 18. november 2013

    Da har du kanskje laget den allerede @anonym? Steker du den i langpanne vil jeg tippe at den trenger mindre steketid enn når den er stekt i ringform. Vanskelig å si når jeg ikke vet størrelsen på pannen din. Start med 40 minutter og test kaken med kakepinne. Om den ikke er ferdig får du en indikasjon på hvor mye lengre den på stå..
    Lykke til!

  • Reply Anonymous 16. november 2013

    Jeg skal lage denne i langpanne i dag (stor), og dobler derfor steketiden. Hvor lenge må den stå i ovnen i stor langpanne? Setter pris på svar!

  • Reply Mat på Bordet 8. oktober 2013

    Takker 🙂

  • Reply Dålig lukt 7. oktober 2013

    always top … I love your super nice blog 🙂

  • Reply ninabakke 5. oktober 2013

    Den så veldig fin ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »