Gresskarchutney med pære, eple og tranebær

Skal du kjøpe inn gresskar for Halloween så vet du nå hva du kan gjøre av alt det kjøttet du graver ut av gresskaren når du skal lage Halloween lanterne!

Gresskarchutney er fabelaktig til ost, kjøtt og gryteretter. Litt søt, men med litt ‘kick’ kan den også gjerne spises med gode pølser.

du trenger (gir ca. 1.5l chutney)

800g gresskar, skrelt, skjært i 1cm terninger
500g epler og eller pærer (gjerne nedfallsfrukt) skrelt og kjernet, skjært i 1 cm terninger
2 røde løk, finhakket
3 hvitløksfedd, grovhakket
50g skrelt ingefær, grovhakket
1/2 ts chiliflak
500ml eplecidereddik
500g sukker
150g tørket frukt (rosiner, tranebær, kirsebær, aprikos, e.l.) grovhakket
1ts salt
1/2 ts pepper

Ha ingefær og hvitløk i en liten skål med høy kant, tilset ca. 100ml eplecidereddik og bruk en stavmikser til å kjøre massen fint. Tilsett resten av eddiken og hell det hele over i en stor tykkbunnet gryte. Ha i sukker. Sett gryta over middelsvarme og rør til sukkeret har smeltet. Tilsett resterende ingredienser og la det hele koke opp. Sett ned varmen slik at det koker jevnt men svakt. La det koke  til det tykner – avhengig av størrelse på gryta 1-2 timer. Rør av og til. Rør oftere når det begynner å tykne.

Hell chutneyen i varme steriliserte glass og sett på lokk umiddelbart. Sett på etikett (innhold og dato) og opbevar mørkt, tørt og kjølig. La den gjerne moden 4 uker før du serverer den.

Chutneyen kan gjøres mer spicy ved å tilsette enda mer chilliflak. Alternativt kan den også krydres med kanel, stjerneanis og/eller kardemomme frø. Bruk hele krydder og lag en liten krydderpose. La posen koke sammen med chutneyen og fjern den når chutneyen er ferdig.

PS. Nei, det er ikke en flue på bildet med en gresskar-interessert veps….:)legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »