Thai gresskarsuppe

Hva er vel bedre enn en silkemyk, varmende suppe med litt kick på disse kjølige høstkvelder? Eller hva med å fylle termosen med suppe, ta med litt nybakt brød og legge ut på tur for å nyte høstfargene. Ja, det er i grunnen mange gode grunner til fråtse i suppe.

Denne suppen ble til grunnet en utfordring vi har gående på Matbloggsentralen. I forbindelse med at det nå har kommet økologiske krydderblandinger på markedet har vi utfordret Matbloggsentralens medlemmer å lage oppskrifter med nettopp disse krydderblandingene. Og selv om jeg dessverre ikke kan vinne hovedpremiem (som bare for å si det er en middag for 2 på Maaemo…) var jeg fristet til å teste produktet. Og nei, dette er ikke et sponset innlegg, bare en oppskrift på en ordentlig god, krydret suppe.

For 4 personer trenger du

ingredienser
  • 2 mellomstore løk, finhakket

  • 2cm ingefær, skrelt, finhakket

  • 5 hvitløksfed, finhakket
  • olivenolje til steking

  • ca- 1 kilo butternut gresskar, renset, skrelt, skjært i like store terninger

  • 1 pakke kryddermiks Kylling Thai fra Raske Retter

  • 1.5 liter grønssaksbuljong

  • 1 boks kokosmelk (usøtet)
fremgangsmåte

Ha løk, ingefær og hvitløk i en stor tykkbunnet gryte med litt olivenolje og stek til myk på svak varme, ca. 10 minutter. Ha i krydderpakke nr 1 fra Raske Retter og stek videre. Tilsett gresskaren og stek noen minutter til. Ha i grønnsaksbuljong og krydderpakke nr. 2 fra Raske Retter, rør og la det småkoke en 20 minutters til eller til gresskaren er helt mør. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Ha i kokosmelken, varm opp suppen og smak til med salt. Klar til servering med godt brød til!

Denne suppen fungere fint som en basesuppe. Tilsett kylling eller sjømat, litt risnudler og grønnsaker så får du en ordentlig middagssuppe. Litt fersk koriander og en klatt yoghurt naturell hadde heller ikke vært feil…

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »