Sjokoladekjeks med myntekrem

Minstemann elsker kombinasjonen sjokolade og mynte. Det begynte den gang jeg lagde mynteis med sjokoladebiter – det var en aha opplevelse for henne og starten på en endeløs trygling på mer iskrem. Lykken var fullkommen da jeg fant mint choc chip tyggis og hun fikk en ladning (som jeg trodde skulle vare en måned) til bursdagen. Beste bursdagsgaven ever !

Når jeg så fant oppskrift på disse kjeksene i Dan Lepards bok  Short & Sweet, måtte jeg selvsagt bare kaste meg i det. Prinsippet er enkelt, mørke intense sjokoladekjeks klemt sammen med en melis glasur smakt til med peppermynte olje. Forestill deg en oreo cookie med myntefyll så har du omtrent smaken. Nesten. Disse er faktisk enda bedre.

Oppskriften tar utgangspunkt i Dan Lepards mint cream chocolate cookies.

du trenger til ca 15 kjeks

100g myk smør
100g sukker
100g kokesjokolade, smeltet
200g hvetemel
2 ss kakao
1/2 ts bakepulver

til fyllet
300g melis
100ml fløte

peppermynteolje

ovn temp 180C
Pisk smør og sukker luftig. Tilsett avkjølt, smeltet sjokolade og pisk til blandet. Sikt hvetemel, kakao og bakepulver sammen og rør inn i smørblandingen. Hell deigen over på benken og samle den sammen med hendene. Rull den ut til ca. 1/2 cm tykkelse og stikk ut kjeks med en diameter på ca. 5cm. Dvs. egentlig kan du stikke ut i hvilken som helst størrelse du vil, men hvis du vil ende opp med 15 kjeks er det den størrelsen du skal ta sikte på. Legg kjeksene på et bakebrett dekket med bakepapir og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 20 minutter. La kjeksene avkjøle helt på rist.

Lag fyllet. Pisk melis og fløte sammen til en relativ stiv glasur. Tilsett peppermynteolje – ca 8 dråper og smak til med mer om du ønsker en mer intens peppermynte smak. Lag gjerne en ‘prøvekjeks’ for å smake. Smør ca. en teskje glasur på undersiden av en kjeks og klem en kjeks forsiktig på toppen. Legg de ferdige kjeksene på en rist og la de gjerne stivne noe før de oppbevares videre i en kakeboks.  De kan selvsagt også serveres med det samme.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 18. november 2013

  Sorry, skrivefeil @ anonym.
  Det skal ikke stå pisk egg og sukker luftig, men smør og sukker luftig.
  Ingen egg i oppskriften altså, også har jeg rettet på teksten.
  Takk for at du følger med 🙂

 • Reply Anonymous 14. november 2013

  Det står at det skal brukes egg i fremgangsmåten men står ikke under ingredienser… hvor mange egg bruker du?

 • Reply Mat på Bordet 6. november 2013

  Like stor mynte/sjokolade fan altså…..:)

 • Reply Monica 5. november 2013

  Å, dette er oppskriften for meg! Denne skal jeg prøve ut.
  Monica

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »