Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Saftig havrebrød med soyamelk

Havrebrød er en av våre favoritter – litt grovt men ikke for grovt (halvgrovt ihht brødskala kalkulatoren *). Saftig og mild i smaken passer den godt med et godt lag smør på ved siden  av suppemidddagen. Ja og i matpakka da også…

*bytter du ut 50g hvetemel med 50g havrekli får du et grovt brød…

du trenger

100g havregryn
50g helkorn hvete
350g hvetemel
50g havremel
1 1/2 ts tørrgjær
1ts salt
4dl soyamelk (usøtet)
1dl varmt vann

ovn temp 200C

Ha havregryn, hvete, hvetemel, havremel. tørrgjær og salt i en bolle og bland. Bland soyamelk og vann og hell i melblandingen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å røre sammen deigen – den vil være klissete. Bruk eltekroken på kjøkkenmaskinen og elt deigen noen minutter. Dekk deigen til (eltekroken kan stå i) og la den hvile 10 minutter. Sett maskinen i gang igjen, tilsett litt mer hvetemel om nødvendig (ikke mer enn 50g) og elt i 5 minutter. Deigen bør være samlet men fortsatt klissete. Dekk deigen til og la den heve 1 time på et lunt sted.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og elt den lett for for hånd. Press deigen ut til en firkant med lengde omtrent som brødformen din og brett langsidene inn mot midten. Legg deigen i brødformen (som du har kledd med bakepapir ) og strø litt havremel eller havregryn på toppen. Dekk deigen til og la den heve på et lunt sted til den er godt hevet.

Snitt brødet i toppen og sett i forvarmet ovn. Stek i 45minutter.

La brødet avkjøle helt før du skjærer den i skiver.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 25. november 2013

  Ja, jeg synes også det Mette.
  Du kan sikkert bytte ut soyamelken med havremelk om du vil men jeg hadde kanskje tilført noe mer for smakens skyld. Maltekstrakt kanskje?

 • Reply Anonymous 22. november 2013

  Tusen takk for oppskriften. Brødet ble supergodt! Har nettopp hatt det til frokost nå:)
  Vurderer å bytte ut soyamelken med havremelk neste gang, men havremelk er mye «tynnere», så det er ikke sikkert det blir like bra. Men ettersom det er havrebrød… Men nå ble det jo veldig godt med soyamelk da!
  Mvh Mette

 • Reply Mat på Bordet 11. november 2013

  Eneste grunnen til at jeg brukte soymelk er fordi det var det jeg hadde stående. Jeg har ikke prøvd oppskriften med melk eller annen væske, men det går sikkert like fint. Når det er sagt så ble brødet utrolig saftig, sikkert grunnet soymelken…

 • Reply Anonymous 10. november 2013

  Er det en speseill grunn at man må bruke soymelk? blir det saftigere? Eller kan man bruke vanlig melk?

 • Reply ninabakke 7. november 2013

  Ser nydelig ut 🙂

 • Reply veronica 6. november 2013

  Kan jeg bruke vanlig melk?

 • Reply Mat på Bordet 6. november 2013

  Så bra!!

 • Reply Ati Ham Sas 6. november 2013

  Takk, den vil jeg lage om en stund.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »