Potetsuppe med sprøstekt bacon og potetchips

Potetsuppe med sprøstekt bacon og potetchips

Skal du unngå at potetsuppen smaker bare som utvannet potetstappe må du tilføre den masse smak under kokingen. Denne er krydret med sennep og cheddarost men du kunne like gjerne hatt en liten kvist med timian eller rosmarin kokende i suppen eller hatt en dæsj med worcestershire saus opp i. Tilbehøret er også viktig – her er suppen dandert med sprøstekt bacon og potetskall (sprøstekt den også altså) og vårløk for å tilføre noe grønt. Lag din egen versjon om du vil, men denne er sabla god.

Potetsuppe med sprøstekt bacon og potetchips

ingredienser
  • 200g bacon
  • 1.5kg poteter
  • 2 mellomstore løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 2l kylling- eller hønsebuljong eller kraft*
  • 2ts dijon sennep eller lignende (gjerne litt spicy)
  • 100g cheddarost (mild eller sterk som du vil) revet
  • salt og pepper
fremgangsmåte

*ønsker du å lage en vegetarversjon bruker du grønnsaksbuljong eller kraft og sløyfer bacon selvsagt…
Skjær bacon i biter og sprøstek. Fisk de sprøstekte baconbitene ut og la de renne av på kjøkkenpapir. Skrell potetene og grovhakk en håndfull av skallet. Ha skallet opp i baconfettet og sprøstek. Om du ikke har nok fett kan du ha opp i litt olivenolje. Fisk ut potetchipsene og legg de sammen med baconbitene.

Sett ned varmen og stek løk til myk men ikke farget. Ha opp i hvitløk og stek et minutt til. Ha opp i kraft og poteter som du har skrellt og skjært i like store terninger. Rør  inn sennep. La suppen koke opp og la det så småkoke en 20 minutters tid til potetene er møre.

Bruk en stavmikser for å mikse suppen jevn. Jeg stopper før suppen er helt glatt – jeg liker det litt rustikt med potetbiter i.

Ha opp i cheddarost, rør til det er smeltet og smak til med salt og evt. pepper. En liten dæsj med fløte skader heller ikke.

Server rykende varmt med sprøstekt bacon, potetchips og gjerne litt vårløk på toppen.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »