Pasta med rosenkål og pancetta

Pasta og rosenkål ja, faktisk, veldig godt! Litt pancetta skal selvsagt til, løk og hvitløk selvsagt også. En god olivenolje og godt med parmesanost så har du det. Helgens pasta. Kanskje en liten romantisk tête-a-tête med din kjære eller lag den like godt til hele familien.

Kjøp så små rosenkål som du kan så slipper du å bruke tid på å skjære de opp i mindre biter. Alternativt kan du kjøpe store rosenkål og grovhakke de. I begge tilfeller må du huske på å rense de. Skyll de, skjær forsiktig av endene og fjern visne blader.

du trenger (til 4 pers)

100g pancetta eller bacon, strimlet eller i terninger
1 mellomstor løk, finhakket
1 hvitløksfedd
400g rosenkål, renset
salt, pepper
god olivenolje og revet parmesan til servering

Sett over vann til pasta.

Sprøstek pancetta/bacon. Bruk gjerne litt olivenolje til steking. Ha i løk og stek noen minutter. Skjær rosenkål i mindre biter om de er store, behold de hele om de er små. Ha rosenkål i stekepannen og la de få litt farge. Rør av og til. Ha i hvitløk og stek noen minutter til. Ha opp i 1 dl vann og skru ned varmen.

Ha pasta i vannet (jeg brukte linguine) og kok til al dente. Smak rosenkål til med salt og pepper. Rør rosenkål og pasta sammen. Server med nykvernet pepper og parmesanost.

Kan selvsagt også serveres uten pasta – smaker like godt som tilbehør til kjøtt og potetmos for eksempel.

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 10. desember 2013

    Nei så gøy! Nå har jeg også laget pai med rosenkål, oppskriften kommer på bloggen snart – kanskje de vil syens at det også smaker godt 🙂 Man skal aldri undervurdere ‘the power of bacon’ 🙂

  2. Reply påsken 2012 9. desember 2013

    dette er familiens nye favoritt! barna var litt skeptiske til rosenkålen, men sannelig om ikke begge skulle ha med seg restene til lunsj på skolen idag!

  3. Reply Mat på Bordet 18. november 2013

    Såklart det må smake godt med elgkarbonader og poteter 🙂 Anne Kari – god idé!
    Kunne egentlig bare spist rosenkål og pancetta uten noe som helst annet….

  4. Reply Quiltefia 13. november 2013

    Hei! Jeg laga rosenkålen din til middag igår! Serverte med elgkarbonader og poteter!! Skal prøve med pasta også!! Det var veldig godt!! Anne Kari :-))

  5. Reply Mat på Bordet 11. november 2013

    Helt enig Marianne!
    Og ikke glem rosenkål og bacon pizza! 🙂

  6. Reply Marianne de Bourg 11. november 2013

    Rosenkål og bacon: OMG! Ingen over – ingen ved siden. Denne kombinasjonen blir helt sikkert vellykket uansett. Rosenkål og bacon-bruschetta. Rosenkål og bacon-stuing. Rosenkål- og bacon-pålegg. Jeg er med. Uansett 😀

  7. Reply Mat på Bordet 10. november 2013

    Vet du, jeg var inne på Ica og skulle kjøpe rosenkål – ingenting. Så jeg svippet innom Rema 1000 og der lå disse – mange pakker med like fine små, juveler rosenkål. Skulle ha kjøpt flere pakker…. Stikker innom i morgen igjen og ser om ikke det er flere igjen…
    Og enig: rosenkål +hvitløk + bacon = sant!

  8. Reply liv 9. november 2013

    ELSKAR kombinasjonen med rosenkål, kvitlauk og bacon der!! sjukt fine rosenkål du har forresten. er det fersk rosenkål du har fått tak i? sånt har dei ikkje på den ganske velassorterte menyen min!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »