Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Salsiccia og grønnkål gryte – i Crock Pot eller ikke

Nok en rett som lager seg selv! Må innrømme at jeg blir mer og mer glad i sånne oppskrifter!

Har du en Crock-Pot eller slow cooker er det bare å ha alle ingrediensene i Crock-Pot’en om morgenen, stille den inn på lav og la den gjøre jobben sin i 8 timer. Er du ikke hjemme om 8 timer er det ingen krise, Crock-Pot’en slår seg automatisk over på ‘warm’ og holder maten din varm til du er klar til å spise.

Har du ikke Crock Pot kan du følge oppskriften. Og vil du ikke vente 2 -3 timer på matlagingen kan du jekke opp temperaturen på ovnen din eller bare la det hele småkoke på komfyren. Middagen bør da ferdig om 45 minutter. Uansett så har middagen laget seg selv….

Du trenger (for 4-6 personer)

ingredienser
  • 500g rå salsiccia pølse
  • 2 mellomstore løk, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 boks hakkede- eller cherrytomater
  • 1 kg poteter, vasket
  • 200g grønnkål vasket, stilk fjernet og revet eller skjært i passe store biter
  • 500 ml grønnsakskraft eller buljong
  • salt og pepper
fremgangsmåte

Ha alt bortsett fra salt og pepper i en gryte (du trenger stor gryte)

Sett gryta over varmen og la det koke opp, rør gjerne.

Sett gryta med lokk i forvarmet ovn (200 C for 1 time, 150C for 2-2.5 timer)

Gryteretten er ferdig når potetene er møre. Smak til med salt og pepper. Fisk ut potetene og mos med melk og smør til potetmos. Smak til med salt. Server gryteretten med potetmosen.

Kommentarer

  • Reply Vilde 17. januar 2015

    Takk for grønnkåloppskrifter, setter veldig stor pris på det! Denne står i ovnen nå, og det lukter godt i hele huset. Byttet ut 200 gram av pølsen med gulrotbiter, håper det kan tilføre sødme i retten. Grønnkålssuppen var også en hit, forresten!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »