Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Dobbel chocolate chip cookies med havregryn.

Cookies er så kjekt. Kjekt å lage, kjekt å oppbevare og ikke minst kjekt å spise. Tenn på peisen, hent frem brettspill eller kortstokket og kos deg med barna.

du trenger (lager ca. 20 cookies)

100g myk smør
200g melis
100g havregryn
100g hvetemel
50g maisstivelse
2 ts vaniljeekstrakt
3ss melk
200g mørk sjokolade, grovhakket

glasur
200g melis
litt melk

ovn temp 180C

Rør smør og melis glatt og luftig. Tilsett havregryn, hvetemel, maisstivelse, vaniljeekstrakt og melk og rør til du har en myk men fast deig. Rull eller press deigen ut til ca. en halv cm tykkelse og stikk ut runde kjeks. Sett kjeksene på et bakebrett dekket med bakepapir og sett i forvarmet ovn.Stek i 20-30 minutter til gylne.

La kjeksene avkjøle på rist. Lag glasuren ved å røre melis med nok melk til at du har en stiv men smørbar glasur. Vær forsiktig med melkemengden, det er forbausende lite du trenger.

Smør undersiden av en kjeks med glasur og klem en kjeks til på toppen. La glasuren stivne helt før du oppbevarer kjeksene i tett kakeboks.

 

Kommentarer

  • Reply Marie Roald 15. mars 2015

    Åh disse så skikkelig gode ut! Sandwichcookies, må bare elske det!

    • Reply Ina Johnsen 16. mars 2015

      Ikke sant Marie – doouble the fun 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »