Småkaker med sharon

Har du sett denne oransje, tomat-lignende frukt i din nærbutikk? Jeg ser de overalt for tiden. I innvandrerbutikken selvsagt men også i matbutikken. Dette er sharon som du kan lese om mer har på frukt.no sin side. 4 stykker ble med meg hjem forrige uke og har ligget og modnet til de ble en dyp oransj og en god del mykere. De smaker vidunderlig. Milde, søte litt aprikos- melon- og mangoaktig.

Småkaker med sharon

Bruk en skje for å skrape ut fruktkjøttet og en stavmikser for å lage en puré. Puréen kan du bruke for å blande inn i frokostyoghurten din for eksempel. Strø med litt grovhakkede valnøtter og en liten dæsj med kanel, hvis du liker kanel, og du får en ny favorittfrokost. Garantert.

Men, tenk, du kan også bake med fruktpuréen. Ta en rask titt på internet, søk ‘persimmon recipes’ og du vil bli bombadert med oppskrifter med bakst med sharon. Mange kaker er krydret med typiske pepperkakekrydder og det er det jo en viss logikk i siden sharon er en vinterfrukt. Jeg blandet litt oppskrifter og endte opp med disse krydrete, kakeaktige småkakene. Lukter litt jul av de, men bare litt. Akkurat som det passer seg i november.

Småkaker med sharon

Småkaker med sharon (lager ca. 20 småkaker)

ingredienser
 • 100g myk smør

 • 150g sukker

 • 1 egg

 • 200ml sharonpuré*

 • 1ts bakepulver

 • 200g hvetemel

 • 1/2 ts malt kanel

 • 1/4ts malt muskatnøtt

 • 1/4ts malt nellik

 • 100g rosiner

 • 100g hakkede (gjerne ristede) valnøtter
 • glasur

 • 1ss sharon purée

 • melis
fremgangsmåte

*mine 4 sharon ga ca. 5dl puré

ovn temp 180C
Bland smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn egg etterfulgt av sharonpuré. Rør hvetemel, bakepulver, kanel, muskattnøtt og nellik sammen i en bolle og rør inn i deigen. Vend inn rosiner og valnøtter til slutt. La deigen stå kjølig i 10 minutter mens du rydder.

Bruk en iskremskje for å lage like store kuler med deig og plasser de med god avstand på et bakebrett dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter til de er gjennomstekte. Test gjerne med en kakepinne.

La de avkjøle på rist.

Rør 4- 5 ss melis med 1 ss sharonpure til du har en tykk men flytende glasur. Bruk en skje til å fordele glasur på kjeksene. La glasuren stivne før du oppbevarer de i kakeboks.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 2. desember 2013

  Jeg er helt enig Christine! Har oppdaget denne vidunderlige frukten litt sent, men du så god den er!
  Har rettet på linken til frukt.no – takk for at du gjorde meg oppmerksom på det!
  hilsen ina

 • Reply Christine 27. november 2013

  Sharonfrukt er kjempegodt! Jeg liker å skjære den i tynne skiver på tvers, for da får man fram det fine stjernemønsteret i midten :)Ps. Linken til frukt.no er visst feil, havnet på en side om piggsko!

 • Reply Mat på Bordet 20. november 2013

  Hei Marianne
  For et sammentreff da 🙂 Eller kanskje ikke, sharon er i sesong og det er sikkert flere som har vært litt nysgjerrige på denne frukten.
  Jeg synes også sharon smaker veldig godt og kan absolut anbefale det med yoghurt. Ja, og småkakene også 🙂

 • Reply Anonymous 19. november 2013

  Så morsomt – i dag søkte jeg på nettet etter kaker med sharon uten å finne noe særlig (brukte ikke «persimmon» som søkeord), og så kommer du med dette innlegget i kveld 🙂 Synes sharon er en god og litt annerledes frukt, og disse kakene skal definitivt prøves!

  Marianne

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »