Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Sjokolade cookies med marshmallow topp

Sjokolade og marshmallows er ingen dårlig kombinasjon. Vakre er de også med den sterke kontrasten mellom den dype mørkebrune kjeksen og den lyse marshmallows på toppen. Dette er mer en kakeaktig cookie, myk og intens i sjokoladesmaken. Jammen godt at det er en marshmallow på toppen!

Du trenger, til ca. 20 cookies:

ingredienser
  • 300g hvetemel

  • 100g kakao

  • 1/2ts bakepulver

  • 100g smør, myk

  • 200g sukker

  • 1 egg

  • 2 dl melk

  • 1ts vaniljeekstrakt
Topping
  • 10-15 marshmallows delt i to

  • 50g mørk eller lys sjokolade, grovhakket

  • 1ss kremfløte
fremgangsmåte

ovn temp 180 C

Bland hvetemel, kakao og bakepulver i en bolle. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egget og bland godt. Rør vaniljeekstrakt i melken. Tilsett melblandingen og melk i omganger. Begynn og avslutt med melblandingen. Du vil få en ganske fast deig.

Bruk en iskremskje for å lage kuler av deigen og plasser de med avstand på et bakebrett dekket med bakepapir. Dypp fingeren din i litt vann og trykk deigkulene lett ned. Sett i forvarmet ovn og stek i 10 minutter.

Ta cookiesene ut av ovnen og sett en marshmallow-halvdel på toppen av hver kjeks. Sett brettet tilbake i ovnen og stek 2,3 minutter til de er myke. Ta brettet ut av ovnen og trykk marshmallowsene lett ned med en bred kniv slik at de sprer seg over kjeksene. La kjeksen avkjøle helt på rist.

Ha kremfløte og sjokolade i en skål og sett det over en skål med varmt vann slik at sjokolade smelter. Rør sjokolade og kremfløte sammen til du har en glatt, blank sjokoladesaus. Hell sausen over i en sprøytepose og sprøyt over cookiesene. Alternativt kan du bruke en liten skje for å legge en klatt på hver cookie.

 

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 2. desember 2013

    Hei anonym
    Ja, mengde kakao er riktig. Det er en ganske intens kakao kjeks. Synes du det ble for mye kan du øke sukker mengden eller ha mer sjokolade (lys for eksempel) på toppen.

  • Reply Anonymous 1. desember 2013

    Hei.
    Laget din oppskrift torsdag, men den var skuffende på smak i forhold til den sterke kakaosmaken. Er mengden kakao riktig???

  • Reply Mat på Bordet 27. november 2013

    @anonym – Nei, du kan ikke kutte ut egget uten å bygge om oppskriften dessverre. Sjekk bloggen frie kaker – der finner du sikkert en sjokoladecookie uten egg og så kan smelte en marshmallow på toppen når du næremer deg endt baksttid.

    @anonym nr. 2 – oppbevar de i kakeboks så holder de sikkert en ukes tid.

  • Reply Anonymous 27. november 2013

    Disse ser gode ut! Hvor lenge og hvordan kan de oppbevares?

  • Reply Anonymous 26. november 2013

    Kan egget kuttes ut…har en med eggeallergi?

  • Reply Mat på Bordet 25. november 2013

    Takk for det Magne – alltid morsomt å havne på lesernes VG!

    @Anneli – bare å sette i gang og lage de, de er vedig gode 🙂

  • Reply Magne D. Antonsen 25. november 2013

    Hei!

    Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    Hilsen Magne i VG

  • Reply Bea 21. november 2013

    Takk for tipset, og ja, noen ganger kan det bli for intens kakaosmak, selv for meg som er sjokoladeelsker 🙂

  • Reply Mat på Bordet 21. november 2013

    Hei Bea
    Ønsker du å minske kakao for å få mindre intens sjokoladesmak? Da hadde jeg heller byttet ut noe av kakoen med Nesquick for eksempel. Du trenger ikke øke melmengden om du bruker noe mindre kakao.

  • Reply Bea 21. november 2013

    Disse så veldig fristende ut, må nok testes ut. Om jeg velger å bruke litt mindre kakao bør jeg vel tilsette tilsvarende med hvetemel?
    Takk for at du deler 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »