Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Pizza med bacon, spinat og egg

Denne kunne man saktens servere som en frokostpizza. Søndag morgen for eksempel, etter en kveld med festligheter for eksempel. Deigen kan du lage dagen før (du har sikkert ikke lyst å lage deig når du kommer hjem fra fest, så gjør det før) og oppbevar i kjøleskapet. Ta den ut med det samme du står opp om morgenen/formiddagen, ta deg en kopp kaffe og kom deg litt til hektene før du begynner på pizzaen. Ja, og så passer den utmerket som kveldspizza også selvfølgelig.

pizzadeig
300g hvetemel
1ts salt
1ts tørrgjær (tilsett mer om du ønsker at det skal gå fortere)
1ss olivenolje
lunkent vann

topping
200g bacon
250g spinat
125g fersk mozzarella
tomatpuré
cherry tomater
egg

ovn temp 250C

Rør mel, salt og tørrgjær sammen. Rør ca. 2dl vann og olivenolje inn i deigen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, deigen skal være klissete i begynnelsen. Elt til du har en fin elastisk deig. Sett deigen et lunt sted, dekk den til og la den heve til ca. dobbelt størrelse.

Stek bacon – ikke helt sprøstekt men ikke langt unna. Legg bacon på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Ha spinaten opp i baconfettet, sett ned varmen og stek til spinaten har falt noe sammen. Legg spinaten over på en tallerken.

Når deigen er ferdighevet elter du den lett igjen. Del den opp i mindre porsjoner eller lag en stor pizza. Rull ut deigen. Bland tomatpuré med litt vann for å løsne den og smør utover deigen. Fordel spinat og ost over pizzaen. Legg bacon strimler på pizzaen og fordel cherrytomater utover. Lager du små pizzaer holder det med ett egg per pizza. Knus egg i en kopp, finn en fin plass på pizzaen (ikke for nærme kanten) og hell egget forsiktig på pizzaen. Sett i forvarmet ovn, gjerne på pizzasten og stek i 5 minutter.

Kvern pepper over den nystekte pizzaen og server!

 

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 25. november 2013

  @Beatte – så gøy da – håper du prøver!
  @Nina – takk for det 🙂

 • Reply ninabakke 25. november 2013

  Lekkert 🙂

 • Reply Beatte 25. november 2013

  Spennende oppskrift! Frister å prøver denne 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »