Rustikke terter er bare geniale. Full uttelling på smaken og mye mindre jobb. Sommerens rustikke terter fylles med bær som denne rustikke jordbærterten for eksempel, høsten/vinterens terte fylles med pærer og epler som her. Litt nøtter i tillegg og terten er fullkommen. Server med lett søtet pisket krem eller vaniljeis. Og som med de fleste epledesserter serveres også denne best lunken.
Rustikk eple- og pæreterte med valnøtter
Til tertebunnen
- 300g speltmel
- 200g kaldt smør i terninger
- 2ss sukker
- et par teskjeer iskaldt vann
Til fyllet
- 3 pærer
- 3 epler
- en håndfull valnøtter, grovhakket
- 2ss brun farin
- 3ss speltmel
ovn temp 180C
Ha speltmel, sukker og smør i en food processor og kjør til du har en smulelignende deig. Hell i vann mens maskinen går og stopp så snart deigen begynner å samle seg. Hell deigen over på kjøkkenbenken og arbeid den raskt sammen med hendene til en ball. Press deigen ut til en flat sirkel, pakk den godt inn i plast og sett kjølig en times tid.
Skrell og skjær eplene og pærene i like storebiter. Bland med grovhakkede valnøter, brun farin og speltmel.
Rull deigen ut til 3-4mm tykkelse. Legg deigen over på et brett dekket med bakepapir. Hell epleblandingen i midten og brett deigen over og inn mot midten.
Pensle deigen med egg og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 40 minutter.
Server lunken eller avkjølt med pisket kren, iskrem eller vaniljesaus.
Takk Nina – smaker godt også! 🙂
Spennende 🙂 Ser nydelig ut