Rustikk eple- og pæreterte med valnøtter

Rustikke terter er bare geniale. Full uttelling på smaken og mye mindre jobb. Sommerens rustikke terter fylles med bær som denne rustikke jordbærterten for eksempel, høsten/vinterens terte fylles med pærer og epler som her. Litt nøtter i tillegg og terten er fullkommen. Server med lett søtet pisket krem eller vaniljeis. Og som med de fleste epledesserter serveres også denne best lunken.

til tertebunnen trenger du
300g speltmel
200g kaldt smør i terninger
2ss sukker
et par teskjeer iskaldt vann

til fyllet trenger du
3 pærer
3 epler
en håndfull valnøtter, grovhakket
2ss brun farin
3ss speltmel

ovn temp 180C

Ha speltmel, sukker og smør i en food processor og kjør til du har en smulelignende deig. Hell i vann mens maskinen går og stopp så snart deigen begynner å samle seg. Hell deigen over på kjøkkenbenken og arbeid den raskt sammen med hendene til en ball. Press deigen ut til en flat sirkel, pakk den godt inn i plast og sett kjølig en times tid.

Skrell og skjær eplene og pærene i like storebiter. Bland med grovhakkede valnøter, brun farin og speltmel.

Rull deigen ut til 3-4mm tykkelse. Legg deigen over på et brett dekket med bakepapir. Hell epleblandingen i midten og brett deigen over og inn mot midten.

Pensle deigen med egg og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 40 minutter.

Server lunken eller avkjølt med pisket kren, iskrem eller vaniljesaus.

 

 

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 27. november 2013

    Takk Nina – smaker godt også! 🙂

  2. Reply ninabakke 26. november 2013

    Spennende 🙂 Ser nydelig ut

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »