Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Rustikk eple- og pæreterte med valnøtter

Rustikke terter er bare geniale. Full uttelling på smaken og mye mindre jobb. Sommerens rustikke terter fylles med bær som denne rustikke jordbærterten for eksempel, høsten/vinterens terte fylles med pærer og epler som her. Litt nøtter i tillegg og terten er fullkommen. Server med lett søtet pisket krem eller vaniljeis. Og som med de fleste epledesserter serveres også denne best lunken.

ingredienser
Til tertebunnen
  • 300g speltmel

  • 200g kaldt smør i terninger

  • 2ss sukker

  • et par teskjeer iskaldt vann
Til fyllet
  • 3 pærer

  • 3 epler

  • en håndfull valnøtter, grovhakket

  • 2ss brun farin

  • 3ss speltmel
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Ha speltmel, sukker og smør i en food processor og kjør til du har en smulelignende deig. Hell i vann mens maskinen går og stopp så snart deigen begynner å samle seg. Hell deigen over på kjøkkenbenken og arbeid den raskt sammen med hendene til en ball. Press deigen ut til en flat sirkel, pakk den godt inn i plast og sett kjølig en times tid.

Skrell og skjær eplene og pærene i like storebiter. Bland med grovhakkede valnøter, brun farin og speltmel.

Rull deigen ut til 3-4mm tykkelse. Legg deigen over på et brett dekket med bakepapir. Hell epleblandingen i midten og brett deigen over og inn mot midten.

Pensle deigen med egg og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 40 minutter.

Server lunken eller avkjølt med pisket kren, iskrem eller vaniljesaus.

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »