Enkel firekornbrød

enkel firekornbrød

Firekornbrød er fantastisk godt! Saftig med sprøskorpe og masse smak. Denne oppskriften lager to mindre brød eller et litt større brød. Personling foretrekker jeg to små, da kan jeg legge en i frysen og fiske den frem den dagen vi ikke har brød i huset. Vær obs på at frøene skal ligge en stund i vann før du begynner på selve deigen, beregn derfor litt ekstra tid.

du trenger
50g store havregryn
50g linfrø
50g solsikkefrø
50g gresskarkjerner
200ml kokende vann
350g hvetemel
250g fint rugmel
2ts salt
2ts tørrgjær
3dl lunkent vann

sesamfrø

ovn temp 220C

Bland havregryn, linfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner med kokende vann og la det stå en times tid til alt vann er absorbert.

Ha hvetemel, rugmel, salt og tørrgjær i en bolle og visp sammen. Ha i frø og visp igjen. Bruker du kjøkkenmaskin bytter du til eltekrok nå. Rør vann i blandingen og elt en 10 minutters tid til du har en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve til dobbelstørrelse.

Slå deigen ned, elt den raskt og del den i to like store emner. Form de til en ball og trykk de lett sammen for å lage litt avlange men fortsatt noe runde brød. Pensle eller spray brødene med vann og rull de i sesamfrø. Legg brødene på en bakeplate dekket med bakepapir, dekk de til og la de heve en 30 minutters tid.

Snitt toppene av brødene med en skarp kniv eller barberblad og sett i forvarmet ovn. Stek i 40 minutter. Avkjøl på rist. Nyt!

enkel firekornbrød

Kommentarer

 • Reply Statera - trening- og kostholdsveileder 22. april 2017

  Prøver meg på denne oppskriften nå, for det første ble røren utrolig tørr med bare 3 dl veske + 200 ml. Hadde mer væske i.
  Og jeg fikk bare ett brød ut av det, og det ble ikke særlig stort. Har stått til heving i 3 timer og ikke blitt noe større, deigen føles tung å hard. Har 2 ts gjær i, hva er galt da? 🙂

  • Reply Mat På Bordet 26. april 2017

   Hei Statera!
   Det burde være nok væske, men det er ingenting i veien for å tilsette mer. 200ml skal brukes for å bløtlegge frøene, 300ml til deigen. Bruk gjerne 50ml væske til om du synes det blir for tørt.
   Var deigen for tørr så var nok det grunnen til at deigen din ikke hevet – og at du fikk bare et lite brød.
   Prøv gjerne igjen – jeg merker selv at jeg tilpasser væskemengde fra dag til dag nesten. Noen ganger trengs det mer, noen ganger trengs det mindre. Skal du gjøre ‘feil’ er det bedre å ha en for våt deig fremfor en ‘tørr’ deig.

 • Reply Anonymous 7. januar 2014

  Har disse i ovnen nå, men lurer på om de skal stekes i midten eller nederst? Kjempe fin blogg du har!

 • Reply Anonymous 7. januar 2014

  Takk for fin oppskrift, dette var godt, og enkelt å få til. Jeg vil gjerne bake mer enn ett brød om gangen, ganger man bare oppskriften med for eksempel to eller fire? Eller må man bruke mindre gjær? Hva med langtidsheving over natten – hva blir gjærmengden da?

 • Reply Mat på Bordet 30. desember 2013

  Kommer litt an på hvor du har satt deigen til heving. Er det et lunt litt varmt sted bør det holde med en time, men det kan også ta noe lengre tid.

 • Reply Anonymous 17. desember 2013

  Hvor lenge sånn ca skal deigen heve? Kikket etter 1 time og det så ikke ut som den hadde hevet i det hele tatt 🙂

 • Reply Mat på Bordet 16. desember 2013

  Juhuuu, så gøy!
  Gleder meg veldig å høre at du fikk det til 🙂 Og godt valg av oppskrift må jeg si – dette er husets favoritt også! 🙂

 • Reply Hege 16. desember 2013

  Juhuuu, æ kan bake! Jeg har aldri bakt noe særlig, føler ikke at jeg får det til. Og spesielt har jeg ikke bakt brød, for jeg synes ofte hjemmebakte brød blir smakløst og tørt – eller så tar det kjempelang tid. Men nå er det ny tid her i huset – HERREGUD for et godt brød! Og så enkelt at til og med jeg får det til!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »