Julekranser ( i marengs )

julekranser

Vi nærmer oss 1.advent og begynner å telle ned til jul her i huset. Julebaksten settes også i gang og første kake ut er julekranser i marengs. Enkel å lage og med god holdbarhet er dette en fin bakst å begynne med. Klarer du å la være å spise de kan du henge de på en pen sløyfe og henge de på en gren som julepynt i huset.

Julekranser i marengs (ca. 50 små kranser)

  • 2 eggehviter
  • 100g melis
  • perler til pynt*

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis en spiseskje om gangen til alt er blandet i eggehvitene og du har en  blank og stiv marengsmasse. Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetut og lag kranser på et bakebrett dekket med bakepapir. Fordel perler på kransene og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 2 timer til de er helt gjennomstekte og tørre. Åpne gjerne ovnsdøren av og til under steketiden for å slippe ut fuktigheten. La kransene avkjøle helt før du oppbevarer de i kakeboks.

*vil du holde det litt minimalistsk kan du holde deg til hvite-, sølv- eller gullperler.

Julekranser

Kommentarer

  • Reply Bente 11. desember 2014

    Så søte 🙂 skal lage litt diverse i marengs så de som ikke tåler noe annet kan kose seg i jula de også.

    • Reply Ina Johnsen 15. desember 2014

      Hei Bente
      Ja, ikke sant! Kransene er fin julegodt for de som ikke tåler gluten eller melkeprodukter..
      Og så er de fine å henge rundt som pynt 🙂

  • Reply Mat på Bordet 14. desember 2013

    De fleste pynteperler er sukkerperler og da bør det ikke være noe problem med varmen. Er de fylt med sjokolade derimot kan du regne med at de vil smelte…

  • Reply Anonymous 12. desember 2013

    Kan man bruke alle slags pynteperler, eller kan det være problematisk med varmen?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »