ANNONSE

Vinterpavlova med klementiner

Pavlova er godt året rundt! Det visste du sikkert. Og siden det er vinter, bruker vi vinterfrukter istedenfor sommerens bær. Her har jeg brukt klementiner, men har du for eksempel laget pære i lake kunne du saktens bruke de i stedet. Kremen hadde jeg da søtet med laken og hasselnøtter hadde jeg byttet ut med grovhakket eller smeltet sjokolade. Bruk det du har lyst av vinterfrukter – det blir garantert godt!

du trenger
4 eggehviter
150g brun farin
1ts hvitvinseddik

serveres med
300ml kremfløte
sukker
5-6 klementiner

en hånfull ristede, grovhakkede hasselnøtter

ovn temp 150

Pisk eggehvitene stive. Tilsett brun farin i små mengder mens eggehvitene piskes videre. Målet er glatt, stiv, lys brun marengs. Ha eddik i til slutt og pisk til blandet.

Marker en sirkel med diameter 20cm på to stykker bakepapir. Legg papirene på hver sin bakeplate. Fordel marengsen på de to bakepapirene og spre det slik at det dekker sirklene. Sett platene nederst i forvarmet ovn og stek i 1.5 timer. Marengsen skal være sprø utvendig men myk innvendig. La de avkjøle helt på rist. Skal du ikke bruke de med det samme kan du oppbevare de i en tett kakeboks, alternativt kan du pakke de inn i papir.

Pisk krem stivt med et par spisekjeer sukker. Skjær av skallet på klementinene og skjær fruktkjøttet i skiver på tverrs.

Sett en marengs (den som er minst vellykket i utseendet) på et serveringsfat og fordel halvparten av kremfløten på toppen. Fordel klementinskiver på toppen (igjen spar de peneste til neste lag). Sett den andre marnegsen forsiktig på toppen. Fordel resten av kremfløten og klemtinener på toppen. Strø hasselnøtter på toppen og server med en gang.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »