Kanelstjerner (Zimtsterne)

Kanelstjerner (Zimtsterne)

Kanelstjerner, eller Zimtsterne som de heter på tysk hører til mine juletradisjoner men dette er førtse gang jeg lager de selv. Vanskelig er det ikke, det er i prinsipp ikke så langt unna en kranskekake deig med litt smakstilsetninger.Og det får meg til å tenke at jeg kunne også ha laget en kransekaketårn men med kanelstjerne deig. Det hadde vel vært interessant!

Kanelstjerner (Zimtsterne) – ca 50 stjerner

 • 150g melis
 • 250g malte mandler (eller mandelmel)
 • 1ts kanel
 • 1ts honning
 • 1 eggehvite
glasur
 • 1 eggehvite
 • 100g melis
ovn temp 150C

Ha melis, mandler og kanel i en bolle og rør godt med hjelp av en visp. Bland eggehvite og honning og hell opp i mandelblandingen. Rør først rundt med et redskap (skje, slikkepott eller annet) bruk så hendene til å samle sammen til en deig. Hvis det er for tørt kan du stjele litt av eggehviten som er tiltenkt glasuren.

Rull ut deigen og stikk ut stjerner. Sett stjernene på et bakebrett dekket med bakepapir.

Kanelstjerner (Zimtsterne)

Pisk eggehvite og melis sammen til en luftig glasur. Bruk gjerne stavmisker med visp og visp i noen minutter til du får ønsket konsistens. Bruk en liten pensel til å legge en liten klatt med glasur midt i stjernen. Dra ut glasuren til ytterkantene av stjernene med samme pensel. Sett stjernene i forvarmet ovn når alle stjernene har fått på glasur. Stek i 10-15 minutter. Stjernene skal være litt seige og glasuren skal fortsatt være hvit. Oppbevar i tett kakeboks. Holder godt en 2-3 ukers tid.

Kanelstjerner

Kommentarer

 • Reply Lisbeth Solberg 24. november 2020

  Kan man lage deigen i forveien hvis den oppbevares kaldt?

  • Reply Mat På Bordet 1. desember 2020

   Ja, det bør gå helt fint 🙂
   God bakst!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »