ANNONSE

Myke pepperkakekarameller

Myke pepperkakekarameller

En god karamell skal man ikke takke nei til. Når den attpåtil er smaksatt med julens krydder kan man påstå at man får i både pose og sekk. Lag disse og se hva du synes. Sett små barnefingre igang med å pakke de individuelt i litt papir og gi de bort som små julegaver. De er verdt sin vekt i gull…

du trenger (for ca. 150 karameller)

  • 6dl fløte
  • 250ml lys sirup
  • 125ml mørk sirup
  • 250g sukker
  • 100g smør
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 1ts kanel
  • 1ts malt ingefær
  • 1ts malt muskatnøtt
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1/2ts pepper

Dekk en ildfastform (ca. 20x25cm) med bakepapir, sett til side.

Ha kremfløten, lys og mørk sirup, sukker og smør i en stor tykkbunnet kjele. Sett over varme og rør til sukkeret har smeltet. Sett en sukkertermometer i den varme massen og la karamellblandingen koke til det har nådd 125C. Rør ofte mens det koker.

Ta kjelen av varmen og rør inn vaniljeekstrakt og krydder. Hell karamellem i formen som du har dekket med bakepapir og la den avkjøle helt. Sett kjølig.

Skjær remser av karamellen med en skarp kniv i ruter og pakk de inn i vokspapir. Oppbevares kjølig i kakeboks.

Karamellen kan også varmes opp igjen og serveres som karamellsaus over is eller bruk de i denne oppskriften på småkaker med karamell.

Kommentarer

  1. Reply Mat på Bordet 10. desember 2013

    Så bra @Monica – lykke til!

    @Lin Mørk sirup er ganske lik ‘mélasses’. Lønnesirup (ahornsirup) er noe helt annet og har ganske utpreget smak. Kan hende du kan bruke glykosesirup istedenfor lys sirup.

    @ Tea – jeg kjøpte det her http://www.amazon.com/LorAnn-Oils-Twisting-Wax-Paper/dp/B0001XXCVK/ref=sr_1_1?s=home-garden&ie=UTF8&qid=1386696564&sr=1-1&keywords=cut+wax+paper – vet ikke om man kan kjøpe det i Norge, kanskje Panduro har det? Alternativt kan du pakke de inn i cellofanpapir.

  2. Reply Tea 10. desember 2013

    Hei! Hvor kjøper du vokspapir?

    Ser veldig godt ut 🙂

    Hilsen Tea

  3. Reply Lin 10. desember 2013

    Det maa jeg proeve. Det er glycosesirup du skriver om ikk???? Her i Frankrig kan jeg nemlig kun faa fat i ahornsirup.

  4. Reply Monica 10. desember 2013

    For en god ide! Dette skal prøves ut.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »