Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Myke pepperkakekarameller

Myke pepperkakekarameller

En god karamell skal man ikke takke nei til. Når den attpåtil er smaksatt med julens krydder kan man påstå at man får i både pose og sekk. Lag disse og se hva du synes. Sett små barnefingre igang med å pakke de individuelt i litt papir og gi de bort som små julegaver. De er verdt sin vekt i gull…

du trenger (for ca. 150 karameller)

  • 6dl fløte
  • 250ml lys sirup
  • 125ml mørk sirup
  • 250g sukker
  • 100g smør
  • 1ts vaniljeekstrakt
  • 1ts kanel
  • 1ts malt ingefær
  • 1ts malt muskatnøtt
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1/2ts pepper

Dekk en ildfastform (ca. 20x25cm) med bakepapir, sett til side.

Ha kremfløten, lys og mørk sirup, sukker og smør i en stor tykkbunnet kjele. Sett over varme og rør til sukkeret har smeltet. Sett en sukkertermometer i den varme massen og la karamellblandingen koke til det har nådd 125C. Rør ofte mens det koker.

Ta kjelen av varmen og rør inn vaniljeekstrakt og krydder. Hell karamellem i formen som du har dekket med bakepapir og la den avkjøle helt. Sett kjølig.

Skjær remser av karamellen med en skarp kniv i ruter og pakk de inn i vokspapir. Oppbevares kjølig i kakeboks.

Karamellen kan også varmes opp igjen og serveres som karamellsaus over is eller bruk de i denne oppskriften på småkaker med karamell.

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »