Sjokoladeknekk med cashewnøtter

Dette er en helt utrolig god julegodis! Veldig enkelt å lage – ikke la de avskrekke av kokende karamellmasse – og supert å gi  bort som små julegaver. Lag de i mindre former, pakk det hele i cellofanpapir (form og konfekt) , med oppskriften og en liten hammer. Alternativt kan du lage det i stor form, bryte knekken i mindre biter og pakke de inn i en konfekteske eller cellofanpose. Slår garantert godt an!

du trenger

  • 400g smør
  • 400g sukker
  • 300g salte cashewnøtter,
  • 200g mørk sjokolade, grovhakket
  • 50g salte cashewnøtter, grovhakker
  • 1ts havsalt

 

Dekk en ildfastform, ca. 25x35cm, med bakepapir og sett til side.
Ha smør og sukker i en stor tykkbunnet gryte. Sett over middelsvarme og rør til sukkeret og smøret er smeltet. Stikk en sukkertermometer i sukkerblandingen, skru opp varmen og la blandingen koke til det har nådd 150C – det vil ta ca. 10 minutter. Rør av og til mens blandingen koker og følg nøye med de siste minuttene.

Fjern knekken fra varmen og rør inn hele cashewnøtter. Hell knekken umiddelbart over i den ildfastformen som du har kledd med bakepapir. Spre massen så jevnt som mulig. Strø hakket sjokolade over den varme knekken, la det smelte og spre det jevnt utover knekken. Strø hakkede cashwenøtter og salt over sjokoladen. La knekken avkjøle helt.

Knekken kan oppbevares kjølig som et helt stykke eller brytes i mindre stykker og legges i kakeboks som du da også setter kjølig.

Bytt gjerne cashewnøtter ut med hasselnøtter, mandler eller peanøtter.

Kommentarer

  • Reply Angelica 10. desember 2015

    Hvor lenge er de holdbare? Kan de fryses

    • Reply Mat På Bordet 14. desember 2015

      Hei Angelika
      Nei, disse kan ikke fryses. Holdbarhet som sjokolade ellers 🙂

  • Reply Lisa 2. januar 2014

    Dette lagde vi til jul, og det var helt fantastisk godt!!! 🙂 Tusen takk for oppskrift!

  • Reply Mat på Bordet 30. desember 2013

    Det er kjempedigg!!

  • Reply Anonymous 28. desember 2013

    Ser så godt ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »