Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Fruktkake med konjakk

Fruktkake med konjakk

Dette er en oppskrift jeg fikk fra Cajsa. Hun pleide alltid å bake den til skolens julemarked, men da hun flyttet fikk jeg oppskriften slik at jeg kunne fortsette tradisjonen. Kaken er en ypperlig kake til jul. Tettpakket med rosiner og mandler, med en dæsj cognac. Kaken må ikke skjæres i de første to dagene, men pakkes godt inn og oppbevares kjølig slik at den kan modne. Så kan du begynne å spise den, eller oppbevare den enda lengre. Kjekt å ha en kake på lur….

ingredienser
 • 250g smør
 • 1/2 dl appelsinmarmelade
 • 2 dl sukker
 • 3 egg
 • 4dl hvetemel
 • 4dl gule rosiner
 • 100g mandel
 • 1/2 dl cognac
fremgangsmåte

Ovn temp. 150C

Smelt smøret over svak varme. Ha opp i appelsinmarmeladen og rør om. La det avkjøle. Grov hakk mandler og gule rosiner hvis de er av den store sorten.

Ha smør blandingen i en bolle. Bland i sukkeret og så ett egg om gangen. Bruk visp til dette slik at du får det så luftig som mulig (du har kanskje lagt merke til at det ikke er noe hevingsmiddel i oppskriften).

Bland rosiner og mandler med melet.

Skift til flat vis og ha melblandingen opp i deigen en stor skje om gangen. Tilsett cognac og bland. Hell deigen i en smurt avlang kakeform som rommer 2 liter. Alternativt kan du helle det i mindre former slik jeg har gjort – du har du ypperlige julegaver til familie og venner. Steketid for kaken i en form er 90 minutter på nederste rille. For mindre former vil det variere -mine trengte 30 minutter. Kaken er ferdig når den er gylden og en kakepinne kommer ut ren.

La kaken avkjøle. Pakk den inn og oppbevar kjølig i to dager slik at den kan modne. Kaken kan fryses etter denne 2 dagers modningen, eller du kan oppbevare den kjølig – fortsatt innpakket – der holder den seg lenge.

Kommentarer

 • Reply Julebakst - Mat På Bordet 23. mai 2018

  […] Fruktkake med konjakk og klassisk engelsk christmas cake bør lages nå, slik at de kan modnes. Jeg anbefaler også å mate kakene regelmessig med konjakk. […]

 • Reply Mette 4. desember 2015

  Hei. Helt fantastisk side, min favorittside med oppskrifer 😉 Men lurer på noe angående denne oppskriften, har du kun gule rosier og mandler i kaken, eller vanlige rosier også?

  • Reply Mat På Bordet 4. desember 2015

   hei Mette!
   Det var hyggelig å høre!
   Jeg bruker kun gule rosiner, et estetisk valg egentlig – synes det er pent med lyse rosiner mot den lyse kaken 🙂

 • Reply Mat på Bordet 28. oktober 2012

  Jeg lagrer de i aluminiumsfolie eller plastfolie og pakker de i cellofan når jeg skal gi de bort… 🙂

 • Reply Anonymous 26. oktober 2012

  hva bruker du å pakke dei inn i?? plastfolie, poser eller aluminiumsfolie?? Hilsen Lise 🙂

 • Reply ina 3. desember 2010

  Henriette – har lagt igjen kommentar på bloggen din…

  Monica – så fint at du kan bruke oppskriften – antar at det er venner og familie som nå får en deilgi kake som julegave :)) Velidg hyggelig om du linker til bloggen min – takk!

 • Reply Monica 3. desember 2010

  Perfekt – har lett etter en oppsrkift på dette!
  Fin blogg du har. Håper det er greit at jeg linker til den fra min egen blogg!

 • Reply Concept Interiors 3. desember 2010

  Ina, du som er så opptatt av mat, hva syns du om norske restauranter?Se siste posten min:)

 • Reply ina 2. desember 2010

  Jeg digger folk som digger bloggen min 😀

  Kakeformene er fra http://www.panibois.fr Jeg kjøpte de for noen år siden fra http://www.mettoggod.no/ men de var ganske dyre – ca. 10kr stykket hvis jeg husker riktg. Nå kjøper jeg direkte fra Panibois – og siden jeg lager til 2 julemarkeder i år så kjøpte jeg en del…..

 • Reply Anonymous 2. desember 2010

  Jeg bare digger bloggen din!

  Alt du blogger ser så delikat og fristende ut -veldig bra :o)

  Nå ble jeg veldig fristet til å lage en fruktkake etter oppskriften din. Lurer derfor på hvor du har kjøpt de fine kakeformene du bruker? Jeg kan ikke si jeg har sett det noe sted.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »