Mandelkake med aprikossyltetøy

IMG_4838

Denne mandelkaken med aprikossyltetøy kan du bake! Høyde på kaken får du ved at du baker 2 kaker og setter de på toppen av hverandre. Oppskriften er det heller ingen hokus pokus med og  er du litt tålmodig når du setter på glasuren får du også samme snø effekt. Pynt med julefigurer, eller kanskje du har bakt pepperkakesnømenn som du kan sette på toppen. Imponere vil du uansett!

ingredienser
 • 400g myk smør
 • 400g sukker
 • 6 egg
 • 2 ts vaniljjeekstrakt
 • 450g hvetemel
 • 4ts bakepulver
 • 200g malte mandler
 • 2dl melk
 • 100g mandler, grovhakket
Til glasur og fyll
 • ca. 9 spiseskjeer aprikossyltetøy
 • 4 eggehviter
 • 300g melis
fremgangsmåte

ovn temp 180C
Smør to kakeform (diam. ca. 20cm) og kle de med bakepapir: klipp til et stykke bakepapir slik at den passer til bunnen og klipp  remser som du kler sidene med. Remsene kan gjerne stikke ut over kanten slik at de danner en form for krave. (se bildet under).

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bruker du kjøkkenmaskin tar dette gode 5 minutter. Rør inn egg en etter en, for alle 6 egg tar dette gjerne 5 minutter til. Du bør til slutt ha en luftig, kremvitt blanding.
Rør hvetemel, bakepulver og mandlemel sammen. Rør melblandingen og melk vekselvis inn i deigen.  Begynn og avslutt med melblandingen. Brett grovhakkede mandler inn til slutt.

Fordel deigen likt i de to formene og sett i forvarmet ovn. Dekk med bakepapir om kakene får for mye farge under stekingen. Stek i ca. 40 minutter, test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kakene avkjøle en 10 minutters tid i formen før du tar de ut og lar de avkjøle helt på rist.

Mandelkake med aprikossyltetøy

Når kakene er helt avkjølt skjærer du av toppen på kaken som du er mest ujevn. – dette er smaksprøven din 🙂 Sett bunnen på et kakefat, ha på ca. 3 ss med aprikossyltetøy (du kan bruke annet syltetøy) og smør jevnt utover kaken. Sett siste halvdel på toppen og smør den også med ca. 3ss syltetøy. Del den andre kaken i 2. Sett nederste del på toppan av den andre kaken og ha ca. 3 ss med syltetøy på toppen av den. Smør utover. Avslutt med å sette siste kakedel på toppen.

Stivpisk eggehvitene. Tilsett melis en spiseskje om gangen mens du pisker videre. Ha en god klatt med glasur på toppen av kaken. Dytt den forsiktig ut mot kanten av kaken slik at den renner nedover.  La det stivne noen minutter til du gjør det samme en gang til – det er på denne måten du får denne lag effekten som ser ut som snø. Fortsett til du er fornøyd med reslutatet eller du har brukt opp glasuren.

La glasuren stivne noe (den vil få en hinne, men vil være myk  under) før du pynter den. Strø gjerne med melis for ordentlig snøeffekt.

 

Kommentarer

 • Reply helene 3. mai 2014

  denne var da helt nydelig…..
  den skal bakes til vinteren igjen.

  Tusen takk for masse masse fantastisk gode brød og kaker i boka di jeg har hatt lenge nå…

  • Reply Ina Johnsen 5. mai 2014

   Så bra!
   Kaken kan selvsagt bakes hele året rundt, hadde bare endret litt på ‘pyntingen’ 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »