Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Forenklet mandelkake med aprikossyltetøy

Forenklet mandelkake med aprikossyltetøy

Det er ikke ofte man har anledning til å lage en heidundrendes kake som den jeg postet på fredag – du kan ta en titt på den ved å klikke her. Så hva gjør man hvis man ikke trenger fullt så mye kake? Halver oppskriften! For å gjøre det enda enklere har jeg også sløyfet glasuren og strødd kaken med melis. For å få mønsteret har jeg brukt en sjablong (mine kjøpte jeg på amazon) med du kan saktens lage en selv. Hva med å klippe til en snøstjerne for eksempel? Har du noen fine blonder kan du også bruke de som sjablong 🙂

ingredienser
 • 200g myk smør
 • 200g sukker
 • 3 egg
 • 1ts vaniljeekstrakt
 • 225g hvetemel
 • 2ts bakepulver
 • 100g malte mandler
 • 1dl melk
 • 50g mandler, grovhakket
Til fyll og toppen
 • ca. 4 spiseskjeer apriokossyltetøy
 • melis
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Smør en kakeform (diameter 20cm) og kle den med bakepapir. Klipp til et stykke bakepapir slik at den passer til bunnen og klipp remser som du kler sidene med. Remsene kan gjerne stikke ut over kanten slik at de danner en form for krave.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Bruker du kjøkkenmaskin tar dette gode 5 minutter. Rør inn egg en etter en. Du bør til slutt ha en luftig, kremvitt blanding.

Rør hvetemel, bakepulver og mandlemel sammen. Rør melblandingen og melk vekselvis inn i deigen.  Begynn og avslutt med melblandingen. Brett grovhakkede mandler inn til slutt.

Hell deigen i formen og sett i forvarmet ovn. Dekk med bakepapir om kaken får for mye farge under stekingen. Stek i ca. 40 minutter, test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle en 10 minutters tid i formen før du tar den ut og lar den avkjøle helt på rist.

Skjær kaken i 2 på tverrs når den er helt avkjølt. Smør syltetøyet på den ene skjærte siden og sett andre kakehalvdel på toppen. Legg sjablongen over toppen av kaken og strø melis over. Løft sjablongen forsiktig vekt fra kaken.

Kommentarer

 • Reply Anonymous 16. desember 2013

  Genialt og nydelig!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »