Karamellisert pære-terrine

Karamellisert pære-terrine

Dette er digg, stol på meg! Tynne, tynne skiver av pære som har stekt langsomt med sukker og blir myke, søte og karamellisert. Server dette gjerne lunkent med vaniljeis eller avkjølt som tilbehør til et ostefat (kraftkar + karamelliserte pære = himmelen) . Har du til overs kan du bruke noen skiver i en blings med skinke og brie neste dag.

ingredienser
  • 250g sukker

  • 1dl vann

  • 10 faste pærer
fremgangsmåte

ovn temp 120C

Ha 200g sukker og vann i en kjele og sett over varme. Varm opp langsomt til sukkeret har smeltet. La det småkoke til det har fått en fin jevn brun farge og hell karamellen i en rund ildfastform, ca. 15 cm diam. Fordel karamellen oppover siden av formen også. Sett formen til side og la karamellen avkjøle helt.

Skrell pærene og skjær i tynne skiver på langs med en mandolin. Har du ikke mandolin kan du bruke ostehøvel. Legg pæreskivene i formen i jevne lag. Gjør deg flid med første laget da er denne som vil synes når du serverer. Strø resterende sukker mellom lagene.

Sett formen i varm vannbad og sett det hele i forvarmet ovn. Stek i 60-90 minutter til pærene er møre. Ta formen ut av vannbadet og la det avkjøle.

Hell av så mye av karamellen som du kan og ha i en kjele. Kok karamellen til du har en tykk karamellsaus. Vend pærene på et fat og hell karamelsausen over eller server ved siden.

Server lunken med vaniljeis, pisket kremfløte eller mascarpone.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »