Riskremiskrem med moreller

Riskremiskrem med moreller

Jeg introduserte ideen om riskremiskrem for en liten stund siden og da om sommeren, sommeren er tross alt issesongen. Men jul er riskrem-sesong og derfor kommer en variant av samme konsept en gang til. Denne gangen litt mer lukseriøs (litt mer kremfløte, litt flere eggeplommer) – det er tross alt jul!

du trenger (til 4-6 personer)

  • 1ss smør
  • 2dl risottoris (eller grøtris)
  • 12 – 14dl melk
  • 1 vaniljestang
  • en klype salt
  • 6 eggeplommer
  • 100g sukker
  • 5dl fløte
  • 1 boks hermetisterte moreller

 

Varm melken til like under kokepunktet. Hold varm.

Smelt smøret i en stor tykkbunnet gryte. Ha i risottorisen og stek et par minutter (risen skal ikke brunes bare godgjøres litt i smøret). Tilsett nok varm melk til at risen er dekket og rør forsiktig. Skrap vaniljefrø ut av vaniljestangen og ha frø og stangen opp i grøten. Når melken er absorbert av risen tilsetter du mer melk. Rør igjen. Fortsett med å tilsette melk til risen er myk og du har en noe tynnflytende grøt. Sett risgrøten til side.

Pisk eggeplommer sammen med sukket. Varm opp fløten til like under kokepunktet og hell forsiktig over eggeblandingen mens du rører til det tykner. Ta av varmen og hell blandingen gjennom en sil (for å fange opp evt. eggerester) i grøten. Rør godt sammen. La riskremen avkjøle på kjøkkenbenken før den avkjøles helt i kjøleskapet, gjerne natten over.

Fjern vaniljestangen. Ha riskremen i en iskremmaskin og følg instruksene. Har du ikke iskremmaskin kan du sette riskremen i frysen og rør den godt hver halvtime til den stivner såpass at du ikke klarer å røre den mer. Iskremmaskin er dog å anbefale.

Oppbevar riskremiskremen i frysen.

Hell saften av morellene og kok det opp til du har en tykkflytende sirup. Avkjøl.

Ta riskremiskrem ut av frysen 20 minutter før du skal servere. Server med moreller og sirup.

Riskremiskrem med moreller

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »