Hvit sjokoladepudding og vaniljekjeks

Hvit sjokoladepudding og vaniljekjeks

Oppskriften på hjemmelagd sjokoladepudding her på bloggen er alltid populær uansett årstid som må jo bety at jeg ikke er alene om å være glad i sjokopudding. Men hva med en liten vri? Hva med å lage en hvit sjokoladepudding? Sammen med noen enkle vaniljekjeks kan dette være en ganske så staselig dessert. Best av alt er at den er enkel å lage. Bruk en kvalitets sjokolade – det er denne som vil være tineangivende i den ferdige desserten. Og har du kjeks til overs kan du klemme litt is mellom to kjeks og servere sandwich is til dessert en annen dag.

(lager 6-8 porsjoner)
ingredienser
Til puddingen
 • 50g sukker

 • 35g maisstivelse

 • en klype salt

 • 500ml melk

 • 250ml kremfløte

 • 1/2 vaniljestang

 • 200g hvit sjokolade, grovhakket
Til vaniljekjeks
 • 100g myk smør
 • 200g sukker
 • 1 egg
 • 1ts vaniljeekstrakt
 • 150g hvetemel
 • 3/4 ts bakepulver
fremgangsmåte

Ha sukker, maisstivelse, salt, melk og fløte i en stor tykkbunnet gryte og pisk godt sammen. Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha både frø og stangen i melkeblandingen. Kok opp under omrøring og la det småkoke et par minutter. Ta blandingen av varmen og tilsett sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet. Fordel puddingen i porsjonsglass eller hell det hele over i en serveringsskål. La puddingen avkjøle på benken før du oppbevarer den videre i kjøleskapt. La den stå noen timer kjølig før serveing.

ovn temp 180C

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn egget og vaniljeekstrakt. Bland hvetemel og bakepulver sammen og rør det så inn i deigen.

Bruk to teskjeer for å lage små kuler av deigen. Plasser med god avstand på et bakebrett dekket med bakepapir og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 10 minutter. La de avkjøle helt på rist før du oppbevarer de i en tett kakeboks.

Hvit sjokoladepudding og vaniljekjeks
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »