ANNONSE

Blomkålpai med løk

Blomkål var ikke en av mine favorittgrønnsaker når jeg var barn/ungdom. Rart det egentlig for den er så mild i smaken. Kanskje det var litt den ‘hjerneaktige’ utseendet som virket avskrekkende, ikke vet jeg. Nå er den iallfall høyt på listen over favorittgrønnsaker og særlig hvis jeg får grillet den i ovnen. Å grille grønnsaker i ovnen er tingen for meg for tiden – du trenger minimalt med fett, den trengs ikke å passes på (lurt å sette på en timer altså, men bortsett fra det da) og grillingen henter frem en sødme i grønnsakene samtidig som du får lett karameliserte biter. Nam!
Blomkålpai:

1 paideig – se oppskrift her
en mellomstor blomkål skjært i jevnstore biter
2 løk, skjært i strimler
3ss olivenolje
salt & pepper
1 ss sennep
4 egg
100ml kremfløte
en kaffekopp revet Gruyère ost
en håndfull revet parmesan

ovn temp 180C

Lag paideigen. La den hvile. Rull den ut og stek den i en paiform. Sett til side.

Ha blomkål, løk og olivenolje i en stor ildfastform. Hell over olivenolje og bland godt med hendene. Ha godt med salt og nykvernet pepper over. Sett i forvarmet ovn og stek til blomkålen er myk men fortsatt litt ‘al dente’ – ca. 15 minutter.

Smør sennepen over den stekte paibunnen og fordel blomkålblandingen opp på det.  Bland egg, fløte og Gruyère ost, krydre med litt salt og nykvernet pepper.

Hell eggeblandingen over blomkålen og strø parmesanost over. Sett i forvarmet ovn og stek i 30minutter til den er gjennomstekt. La paien avkjøle noe før servering.

 

Kommentarer

 • Reply Blomkålsuppe - Mat På Bordet 23. mai 2018

  […] Blomkålpai med løk […]

 • Reply Assyoka 27. juli 2016

  Og sennep..??

  • Reply Mat På Bordet 29. juli 2016

   Hei Assyoka – har rettet i oppskriften. Sennepen smøres på den stekte paibunnen før du fordeler blomkålen opp på der igjen 🙂

 • Reply ninabakke 7. januar 2014

  Det så godt ut 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »