Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Gresskarsuppe med ingefær og basilikum coulis

Denne suppen smakte jeg på en restaurant på en kald vinterdag og ble straks forelsket. Jeg har prøvd å gjenskape den og nå er den en av våre favorittsupper her hjemme. Håper det smaker!

Du trenger:

ingredienser
  • en ca. 2.5 kilo gresskar* (som gir ca. 2kg renset kjøtt)

  • 150g fersk ingefær finhakket eller revet

  • 2 fedd hvitløk, revet

  • 2 liter grønnsakskraft

  • 1 boks kokosmelk

  • salt
Til basilikum coulis
  • en god håndfull basilikum blader

  • 2 hvitløksfedd

  • 200ml olivenolje
Til servering
  • ristede gresskarkjerner

  • alfalfa spirer

  • crema di balsamico
fremgangsmåte

*jeg brukte en muskatt-gresskar

Skjær gresskaren i like store biter (slik at de koker jevnt) og ha i en stor gryte sammen med ingefær, hvitløk og grønnsakskraft. Kok i ca. 20 minutter til gresskaren er mør. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Ønsker du en glattere suppe kan du helle suppen gjennom en fin sil (jeg valgt å gjøre det). Rør inn kokosmelken og varm suppen opp til kokepunktet. Smak til med salt.

For å lage basilikum coulis har du basilikum, hvitløk og litt olivenolje i en food processor. Kjør til glatt og tilsett resten av oljen etterhvert.

Ha litt alfalfa spirer i suppeskålen og hell suppen over. Pynt med basilikum coulis, crema di balsamico og gresskarkjerner.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »