ANNONSE

Asiatiske kjøttkaker

IMG_5032
Disse kjøttkakene skulle egentlig bli kjøttboller men jeg ble litt lat og formet de som kjøttkaker. Ikke at jeg angrer på det – kjøttkaker ligger mer stabilt i salatbladene og er dermed enklere å spise. Og apropos salatblader, du kunne også servere de i et pitabrød eller på en seng av nudler. En enkel stirfry av grønnsaker hadde også vært godt til kjøttkakene om du ønsker et varmere måltid. Hos oss valgte vi å legge alle elementene på bordet og så kunne alle forsyne seg som de ville – lignet litt på en fajita måltid bare med andre ingredienser. Anbefales!

du trenger (lager ca. 24 små kjøttkaker)

100g strøkavring (eller panko om du har)
800g kjøttdeig av svin
3 vårløk, finhakket
3cm fersk ingefær, raspet
3 hvitløk, presset eller raspet
1 liten rød chilli, renset for frø, finhakket
1ss soyasaus
1ts sesamolje
2 egg

serveres sammen med

hodesalatblader
agurk skjært i fine strimler
fersk koriander, grovhakket
finhakket vårløk
finhakket chilli
sweet chilli saus

Bland alle kjøttkakeingrediensene sammen i en bolle. Stek en liten bit av farsen i en stekepanne og smak. Juster smaken med salt eller pepper om du synes det er nødvendig. Form små kjøttkaker eller kjøttboller av farsen. Stek over god varme i en stekepanne (husk å ikke steke for mange samtidig, anbefaler maks 6 i stekepannen samtidig) og hold de varme i ovnen mens du steker resten. Serveres med tilbehøret.

Kommentarer

 1. Reply Ukemeny fra Mat på Bordet 28. april 2014

  […] er kommet, eller lille lørdag som vi liker å kalle det her hjemme, og vi koser oss med asiatiske kjøttkaker. Enkelt servert enten med en aldri så liten stirfry av nudler og grønnsaker eller som liksom […]

 2. Reply Tutta 16. februar 2014

  Disse er utrolig gode! Tusen takk for oppskriften.

  • Reply Ina Johnsen 16. februar 2014

   Ja, ikke sant!
   Det trygles her hjemme om at jeg må lage de igjen snarest…
   De er forreseten greie å fryse!

 3. Reply ninabakke 16. januar 2014

  SÅ lekkert 🙂

  • Reply Ina Johnsen 14. februar 2014

   Tusen takk 🙂 Nina – det beste er at de smaker enda bedre 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »