Havrekjeks med banan og sjokolade

Flere havrekjeks med banan og sjokolade servert på en stenplate sammen med et glass melk

Brune bananer er en gjenganger her hos oss utrolig nok. Jeg synes vi spiser bananer så det holder men til tross for det ender vi alltid opp med noen gjenglemte brune. Det gjør forsåvidt ingenting for brune bananer er godt både i smoothies og bakst. Har jeg ikke noe øyeblikkelig bruk for de slenger jeg de i frysen før de blir altfor brune, for det går også an og da er de ikke gode til noe som helst. Bruk brune bananer i denne oppskriften – du får en mye mer fremtredende banansmak. Om de er frosne tar du de ut en halvtime før du skal bruke de, de tiner fort.

(For ca. 20 kjeks)

ingredienser
 • 50g romtemperert smør
 • 50g sukker
 • 100g brun sukker
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 1 egg
 • 1 stor banan, most
 • 1ts bakepulver
 • 200g hvetemel
 • 100g havregryn
 • 100g grovhakket sjokolade
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Bland smør, sukker og farin lett og luftig. Tilsett vaniljeesktrakt og egg og pisk videre. Rør inn banan. Bland bakepulver, hvetemel og havregryn sammen og rør inn i deigen. Brett inn grovhakket sjokolade.
Bruk en iskremskje til å lage like store mellomstore kuler og plasser de på et bakebrett dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek 10 minutter til de er gyldne. Smaker aldeles utmerket med et glass melk.
Oppbevar i tett kakeboks

Kommentarer

 • Reply J 11. desember 2014

  Hei,

  Jeg har nok gjort noe feil for kjeksene ble noe underlige.
  De ser fine ut, smaker godt, men kjennes tørre på tungen -uten at de smuldrer.
  Nesten som når man har laget potetmos med stavmikser og fått en limaktig konsistens.
  Hva gjør jeg galt mon tro?

  • Reply Ina Johnsen 15. desember 2014

   Hei J
   Hmmm, det høres merkverdig ut. Deigen skal ikke røres så mye, men til og med hvis du overrørte litt så burde du ikke få et slikt konsistens som du beskriver. Kan det hende at noen av ingrediensene var gamle? Jeg har dessverre ingen andre råd til deg – prøv gjerne igjen…

 • Reply Christian 13. november 2014

  Namnam, disse falt i smak. 🙂 Takk for oppskrift.

 • Reply Iselin 27. april 2014

  P.s. digger bloggen din her forresten.. 🙂 tror jeg snart har bokmerka halvparten av oppskriftene eller noe, finner jo til stadighet «oh, den må jeg prøve»-oppskrifter. Jeg vil kalle meg en noenlunde habil baker som kan lese oppskrifter, men detter til stadighet tilbake hit, for du forklarer så godt og enkelt og med en snert av humor at det rett og slett er morsomt å lese oppskriftene dine! Så rett og slett TAKK, kjære deg for bloggen din 🙂

  • Reply Ina Johnsen 29. april 2014

   Hei Iselin
   Du er nå en utrolig hyggelig følger av bloggen!!
   Takk for alle kommentarer – det er faktisk ganske ensomt å skrive blogg og kommentarer (særlig positive) er alltid velkomne! Tips er også kjekt 🙂
   Skal tenke på deg neste gang jeg skriver et bakeinnlegg (denne uken….)

 • Reply Iselin 27. april 2014

  Vet at bakst er ferdig når det er ferdig, men her var det liksom så konsekvent forskjell at jeg følte jeg måtte kommentere;) f.eks jeg tar aldri tiden på gjærbakst, den er liksom ferdig når de er gylne og en hører en hul lyd når en banker på med en finger..
  Men har kun opplevd det på kjeksene dine, sitron/lime kaka di, den tar ca. den tida du har satt opp. (Den er forøvrig standardkake på hver eneste bursdagsfeiring her i hus, en av mine «signaturkaker» blitt gitt.. 😉 )
  Men tilbake til disse kjeksene, de var utrolig gode og lette og lage. Tok med meg på revyøving ikveld, og de forsynte seg både en og to ganger. (Siden det er både banan, havregryn og mørk sjokolade så innbiller jeg meg at de er litt sunne også. 😉 ) må ha noen i matpakken imorgen også, siden jeg tross alt skal trene etter jobb..

 • Reply Iselin 26. april 2014

  du og disse kjeksoppskriftene dine 😉 tok en råsjangs her, og lagde dobbel porsjon med en gang, og joda, de kommer il å forsvinne fortere enn svint 😉
  Men.. i likhet med ostekakekjeksene så holder ikke 10 minutt, jeg må opp til 13-15 minutt for at de skal bli stekte, og da lager jeg kjeksene mindre for jeg ender alltid opp med flere enn det det står i oppskriften din.. og dette gjaldt både min gode gamle ovn og den nye med induksjon. Er det noe jeg gjør galt, eller er det faktisk så stor forskjell på tidene? Det gjør ingenting sånn sett, nå når jeg vet det, men var plagsomt før jeg visste det..(kjeksene mine var nesten rå etter 10 minutt på mitt aller første forsøk på ostekakekjeksene, men etter noen minutter til var de perfekte – måtte faktisk prøve meg frem med det første brettet. )
  For all del, ostekakekjeksene har jeg lagd flere ganger og disse også garantert 😉

  • Reply Ina Johnsen 27. april 2014

   Hei Iselin
   Kanskje det er stekeovnen min det er noe feil med? 🙂 Den er nå 10 år gammel og kanskje blitt noe upresis….
   Stort sett tar jeg alltid steketider med en klype salt. Størrelse og tykkelse på kjeks kan variere, ovn temp kan variere, konsistens av deigen kan variere, osv. Med andre ord stol aldri blindt på steketiden – kjeksene eller kakene er feridge når de er ferdige, tidsanvisningen er bare en indikasjon. Skal prøve å være flinkere å presisere det i oppskriftene!
   Veldig fint at du gjør meg oppmerksom på det forresten!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »