En kanelbolle var en gang et enkelt snegleformet bakst fylt med smør, kanel og sukker. I dag har disse kanelbollene utviklet seg til mer komplserte knuter med all verdens type fyll. Deigen blir rullet og tvunnet og knyttet til men vakre kunstverk og fylles med alt fra marsipan, sjokolade, nøtter, bær, frukt en blanding av disse, osv, osv. Lenge leve mangfoldet sier jeg bare!
Men, her tar jeg for meg en klassisk kanelbolledeig med klassisk fyll men viser 4 forskjelig resultater. Altså samme deig, bare bakt på 4 forskjellige måter.
Utgangspunktet er at fyllet brettes inn i deigen (ikke rulles sammen som en rullekake som man gjør for å lage den klassiske sneglen) og i tre av tilfellene tvinnes og knyttes. Når det kommer til knytting så vil lengden på deigstrimlen bestemme hvor komplisert knute du kan lage.
Men først må du lage deigen og til det trenger du (for ca. 30 mellomstore kanelboller)
Hei igjen. Så lurt å legge i brødform av papir, da er den jo lur å ta med å steike før kaffen hos venner
Eller gi bort liksom.
Ha en fin dag….her dkal det bakes!
Mvh Inger
Så bra at du synes det var et nyttig tips Inger 🙂
Fikk så lyst på kanelboller idag,men ikke som boller.. så da ble det kanelbollebrød. 😉 har laget det før, og det er så godt! Er jo egentlig akkurat det samme som boller, men på en annen måte.
Hei Iselin
Det er sant 🙂 Kanelbollebrød er digg!
Herregud dette så utrolig godt ut. Jeg tror aldri jeg hadde klart å lage noe sånt. Jeg suger på gjærdeiger 😛
Hei Reidun! Du kan umulig suge på gjærdeieger 🙂 Husk at øvelse gjør mester 🙂