Yoghurt & quinoa, kokos og pistasjnøtter.

yoghurt &
Yoghurt til frokost, som et mellommåltid, som lunsj eller kveldsmats gjør susen! Og aller helst lager jeg den selv. Ikke selve yoghurten (selv om du ikke skal se bort fra at jeg gjør det en dag også) men selve blandingen. Yoghurt naturell er som et tomt lerrett som du kan gjøre som du vil med. Og det er nettopp det TINE har utfordret meg til – å vise hva jeg liker å blande opp i yoghurten min.
Førtse forslag er denne – yoghurt naturell blandet med quinoa (rester fra gårsdagens middag), kokos, en liten dæsj vaniljeekstrakt og noen grovhakkede pistasjnøtter. Milde, gode smaker som metter.
Quinoa er enkelt å tilberede. Skyll quinoa i varmt vann og bland så med tre ganger så mye vann og litt salt. Kok opp og la det småkoke ca. 20 minutter til det meste av vannet er borte. Ta av varmen, sett på lokk og la quinoaen stå og trekke en 10 minutters tid. Kokt og avkjølt quionoa kan oppbevares kjølig i tett boks et par dagers tid. Bland gjerne også inn i salater.

Yoghurt & quinoa, kokos og pistasjnøtter – 1-2 porsjoner
  • 2ss ferdigkokt og avkjølt quinoa
  • 2ss reven kokos
  • 100ml yoghrut naturell
  • en dæsj vaniljesekstrakt*
  • grovhakkede pistasjnøtter

*har du ikke vaniljeekstrakt kan du bruke 1/2ts vaniljesukker.

Bland quinoa, kokos og yoghurt sammen. Smak til med vaniljeekstrakt. Pynt med grovhakkede pistasjnøtter. Server!

yoghurt &

Flere yoghurt ideer:

Yoghurt & grillet ananas og kokos

Yoghurt & eplesmør med smuldretopping

Yoghurt & kakao, havregryn og banan

Yoghurt & hjemmelagd lemoncurd

Kommentarer

  • Reply Charlotte 9. mai 2014

    Hvordan skyller du quinoaen? Ingen siler el dørslag har små nok hull til quinoaen. Har hørt at man kan sile det i kaffefilter, men det Jar ikke forsøkt.

    • Reply Ina Johnsen 11. mai 2014

      Jeg bruker en ‘finmasket’ sil som denne du kan få hos Biltema –

  • Reply Chassi 9. april 2014

    Jeg testet! Very very nice. 😀

    • Reply Ina Johnsen 11. april 2014

      Så bra!
      Må si at jeg elsket denne kombinasjonen jeg også 🙂

  • Reply Maria Mathisen 22. februar 2014

    Fin måte å spise quinoarester på! Supert frokost alternativ. Smakte deilig, tilstår at jeg hadde litt flytende honning på toppen;-)

    • Reply Ina Johnsen 24. februar 2014

      Litt honning er aldri galt! 🙂

  • Reply Hanna Dale 19. februar 2014

    NAM! Dette høres helt nydelig ut – skal helt klart prøves!

    • Reply Ina Johnsen 20. februar 2014

      Så bra! 🙂

  • Reply The Kitchn Queen 18. februar 2014

    Quinoa er en favoritt også hos meg. Utrolig hva det kan brukes til når man først setter seg inn i quinoa-universet. Dagen skulle hatt rom for flere måltider….:)

    • Reply Ina Johnsen 19. februar 2014

      Helt enig 🙂
      Hva gjorde vi egentlig før vi visste om quinoa? …..

  • Reply LM 17. februar 2014

    Flott nytt design! Liker det kjempegodt. Eneste litt kjedelige er kanskje at kategoriene er helt nede på bunnen 🙂

    • Reply Ina Johnsen 18. februar 2014

      Tusen takk!
      Ja, kategoriene er helt nederst, men oppskriftslenke er øverst og jeg tenkte at det var mer nyttig å bruke den hvis man leter etter noe spesielt 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »