Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Bestill nå for å få den til jul.

Eplepannekaker med yoghurt og honning

 

eplepannekaker

Eplepannekaker med yoghurt og honning – deiligere start på dagen finnes nesten ikke.  Litt grove pannekaker servert med epleskiver lett stekt i smør og krydret med kanel sammen med litt yoghurt og en dæsj honning. Mangler bare en god kopp kaffe til…

du trenger for 4-6 personer

  • 2 egg
  • 500ml melk
  • 250g hvetemel
  • 50g kruskakli
  • 2ts bakepulver
  • 1 finraspet eple
  • smør til steking

tilbehør

  • 3 epler
  • kanel
  • smør til steking

 

 serveres med

  • yoghurt
  • honning
  • kanel

 

Lag pannekakedeigen. Pisk sammen egg og melk. Rør inn hvetemel, kruskakli og bakepulver. Rør til slutt inn finraspet eple. Sett deigen til side mens du forbereder eplene.

Vask og tørk eplene. Kjern eplene og del i 16 båter. Ha litt smør i stekepannen og stek eplene i omganger til de er ‘al dente’ og fått litt farge. Strø litt kanel over eplene.

Stek så pannekakene. Lag de små, du bør kunne få 3 pannekaker i stekepannen samtidig.

Server nystekte pannekaker med lunkne epler, yoghurt, honning og mer kanel.

Kommentarer

  • Reply Victoria Müller 26. mars 2016

    Lagde disse i dag, og de var supergode! Jeg delte oppskriften på 5, og det holdt til 3 personer.

    • Reply Mat På Bordet 28. mars 2016

      Så bra at det smakte Victoria!

  • Reply Anna 4. mars 2014

    Det ser virkelig lækkert ud! Det kunne jeg godt spise lige nu 😉
    anna-mad.blogspot.dk
    Knus Anna

    • Reply Ina Johnsen 4. mars 2014

      Så hyggelig! Det er bare å sette i gang, det smaker kjempegodt 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »