Kaker, som middager trenger ikke være kompliserte og denne kaken kunne settes inn under kategorien hverdagskake. Nå er ikke jeg tilhenger av å spise kake hver dag, til det så er jeg altfor lite glad i trening dessverre. Men om man skulle ha behov eller lyst på en kake som er kjapp å lage, har en noe rustikk utseende og full av smak, er eplekake med valnøtter noe for deg. Hvis du i tillegg er glad i kombinasjonen epler og nøtter, ja, da er denne kaken midt i blinken!
Du trenger:
ingredienser
125g smør
200g sukker
1ts vaniljessens
2 egg
200g hvetemel
50g kruskakli
1ts bakepulver
125ml melk
2 epler, grovraspet
100g valnøtter, grovhakket
fremgangsmåte
ovn temp 180C
Rør smør og suker hvitt. Tilsett egg, et om gangen. Rør inn vaniljeessens. Bland hvetemel, kruskakli og bakepulver sammen i en skål. Bland melblandingen og melk inn i røren i omganger. Begynne og avslutt med melblandingen. Brett inn epler og valnøtter.
Ha deigen opp i en brødform, ca. 10 x20cm som er dekket med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. en time, test med kakepinne før du tar den ut av ovnen. Kakepinnen skal komme ut ren.
La kaken avkjøle helt før den skjæres i skiver for servering.