Pasta og grønnkålpesto

grønnkålpesto

Man kan lage pesto av mye forskjellig, og jeg er jammen ikke sikker lenger hvilken pesto jeg liker best lenger. Tilberedningen av grønnkålpestoen skiller seg ut fra klassisk basilikumpesto eller spinatpesto da kålen dampes før den kjøres i en food processor sammen med olivenolje og annet godt. Jeg slang like godt hvitløken med i dampingen også for å temme den litt, men  dette trenger du ikke å gjøre hvis du liker en mer intens hvitløkssmak.

Oppskriften lager nok til en pastamiddag til 4, men pestoen kan fint oppbevares i kjøleskapet i et glass med lokk noen dager. Og tenk, pasta og grønnkålpesto tar deg 15 minutter å lage!

Er du interessert i spinatpesto finner du oppskriften her. 

Du trenger:

ingredienser
  • 200g grønnkål
  • 2-3 hvitløksfedd
  • ca. 150ml olivenolje
  • 30g pinjekjerner
  • 30g finraspet parmesanost
  • salt og pepper
fremgangsmåte

Skyll kålen og rist den litt tørr. Skjær ut stilken, eller riv rett og slett det grønne fra stilken. Skrell hvitløksfeddene. Damp kålen og hvitløken i 3 minutter til den er irrgrønn. Ha kål og hvitløk i en food processor og tilsett olivenolje. Sett maskinen i gang og la den gå til kålen er finhakket. Tilsett parmesan og pinjekjerner, sett maskinen i gang igjen. Tilsett mer olivenolje om du liker pestoen din mer rennende. Smak til med salt (trenger en god del salt) og pepper.

Kok opp pasta i saltet vann. Hell av pastaen (spar gjerne på litt pastavann) og rør sammen med ønsket mengde grønnkålpesto (ikke vær gnien). Tilsett gjerne noen spiseskjeer av det varme pastavannet som du har satt til side om du synes det blir for ‘tørt’.

Server varmt, gjerne med litt ekstra parmesan og litt fersk pepper.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »