I serien hva Ina kan finne på å ha i yoghurt har vi idag kommet til en sjokoladevariant. Og før du detter av stolen og tenker at dette umulig kan være sunt eller en god start på dagen skynder jeg meg å nevne at jeg bruker honning som søtningsmiddel og at havregryn, bananer og hasselnøtter er en del av opplegget. Så det så…
du trenger for en porsjon
- 100ml yoghurt naturell
- 3ss havregryn
- 1ss kakao
- 1ss honning
- 1/2 banan
- hasselnøtter, grovhakket
Rør yoghurt, havregryn og kakao sammen. Smak til med honning, det kan hende at du synes at det skal ha litt mer enn 1 spiseskje. Dette kan gjøres kvelden før om du ønsker, oppbevar i så tilfelle tildekket i kjøleskapet.
Ha halvparten av yoghurtblandingen i en skål eller glass. Skjær bananan i skiver og fordel halvparten på yoghurten. Ha resten av yoghurtblandingen på toppen av bananene og dander resten av bananene på toppen av det igjen. Strø med hakkede hasselnøtter. Ha litt mer honning på toppen om du ønsker.
Det skal sies at dette er noe som fikk min tenåringsdatter til å rynke på nesen når hun smakte. Mest i skuffelse over at det ikke smakte som sjokoladepudding tenker jeg….
Flere yoghurt ideer:
Yoghurt & grillet ananas og kokos
Yoghurt & eplesmør med smuldretopping
hmm.. kanskje dette kan meg som ikke er frokostmenneske til å spise litt frokost ihvertfall? (evt. ha med på jobb og spise (les:friste kollegaene mine..) der.. )
Er man ikke sulten om morgenen, så er man ikke sulten om morgenen. Samtidig så er det godt å få noe i magen før man starter dagen. Prøv deg på denne ja. Personli liker jeg yoghurt med lemoncurd – og yoghurt med quinoa, kokos og pistasjnøtter er også en favoritt!
Genialt. Og nydelig. Som alltid.
Mmm ja, hvem vil ikke ha en banansplitt til frokost? 🙂