Pizza med karbonadedeig

pizza med karbonadedeig


Sist jeg lagde pizza med karbonadedeig var som tenåring når min jobb i huset var å lage en form for bolognese som vi da smurte utover en pizzabunn og toppet med masse jarlsberg. Det var godt da, men ikkke helt det jeg hadde i tankene nå. Nå ble det en noe lettere variant med en pizzasaus av tomater, litt fin skivet løk, karbonadedeig, cherry tomater og mozzarella. Hørtes det godt ut? Vel, da er det bare å sette i gang….

Oppskriften holder til en stor pizza (på størrelse av en bakebrett) eller 2 mindre . Jeg lagde 2 mindre (den ene er avbildet).  Pizza nr.2 ble stekt, avkjølt og lagt i en plastpose for så å bli lagt i frysen. Nå ligger det en hjemmelagd ferdigpizza klar for oppvarming.

Du trenger:

ingredienser
Pizzadeig
 • 300g hvetemel
 • 1/2 ts salt
 • 20g kruskakli
 • 1ts tørrgjær
 • 1ss olivenolje
 • 250ml lunkent vann
Topping
 • 400g karbonadedeig (1 pakke)
 • 1 rød løk – finskivet
 • 1 gul løk- skrellt og delt i to
 • 1 boks hakkede tomater
 • 1 hvitløksfedd – skrellt
 • 1 buffalo mozzarella
Evt. også
 • cherry tomater
 • ruccola salat
 • oliven
fremgangsmåte

Ovn temp 200C°*

Lag deigen. Bland det tørre og tilsett det våte. Arbeid deigen først med sleiv så med hendene. Bruker du kjøkkenmaskin kan du la den gjøre jobben. Sett deigen på et lunt sted og la det heve til det dobbelte.

Hell tomatene i en gryte sammen med en gul løk (skrelt og halvert) og et fedd hvitløk (skrelt). La det småkoke til du har en tykk saus, ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper og bitte litt sukker. Kast hvitløken og løken og la sausen avkjøle.

Rull ut deigen til en stor pizza eller to mindre. Smør tomatsausen jevnt over pizzabunnen. Strø på finskivet rødløk og karbonadedeig. Har du litt tørket oregano så er det absolutt på sin plass å strø litt over også. Kvern over litt salt og pepper. Bryt opp mozzarellaen og fordel den over pizzaen. Strø noen cherrytomater og oliven også over pizzaen om du ønsker det.

Stek i forvarmet ovn, gjerne på pizzasten, ca. 10minutter til osten er gylden og bobler.

*Har du egen pizza innstilling på ovnen – dvs at du har en pizzasten nederst i ovnen med varmeelement kan du sette temperaturen på 250C – da steker pizzaen på ca. 5 minutter.

Strø litt ruccola salat over før servering og kvern litt mer pepper over pizzaen.
Har du laget 2 pizzaer, husk å pakke den ene inn i en stor plastpose (jeg kjøper på  Ikea) og legg den i frysen. Deilig å ha en hjemmelagd pizza klar for oppvarming i frysen 🙂

Kommentarer

 • Reply Anette 9. mars 2014

  Høres kjempegodt ut!
  Kanskje litt dumt spørsmål, men har du rå karbonadedeig på pizzaen?
  Hilsen Anette

  • Reply Ina Johnsen 10. mars 2014

   Hei Anette!
   Ja jeg legger rå karbonadedeig på pizzaen – den steker med pizzaen 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »