Inspirert av tilslørte bondepiker er det nå yoghurtens sin tur å bli tilslørt. Med en liten variasjon selvsagt. Eplemos erstattes med ‘eplesmør’ dvs eplemos kokt såpass lenge at den karamelliseres og blir så tykk at den kan smøres på en skive. Og kavring erstattes med en smuldreblanding stekt i ovnen til store , sprøe , smakfulle smuler. Det er fristende å servere dette til frokost, men passer kanskje bedre som en dessert. Lukker du øynene kan du innbille deg at du spiser verdens beste eplekake.
Oppskrift på eplesmør finner du her. Lag den! Den kan brukes til mer enn å blande i yoghurt og holder seg godt i kjøleskapet.
til smuldretoppingen trenger du
Synes de glassene du har yoghurt i er så flotte, hvor har du fått tak i de?
Hei Trine!
Det er WEck glass og jeg bestilte de direkte fra Tyskland. Du kan få kjøpt de her også – har sett de blant annet på Traktøren.
Hei Trine
Jeg bestilt Weck glassene direkte fra produsent i Tyskland, men de kan også kjøpes her. Har sett de på Traktøren her i Oslo for eksempel… http://www.shop-weck.de/shopindex.htm
Oh these yogurt cups look delicious.
They are definitely yummy and come highly recommended!
Dette ser fantastisk godt ut, Ina!! En dessert helt etter min smak som MÅ prøves! Bloggen din er utrolig lekker, forresten!! 😀
Siv
Hei Siv! Så hyggelig at du er innom bloggen 🙂 Yoghurt komboen kan anbefales – skikkelig digg! Og takk i like måte, bloggen din er også utrolig lekker – du er blitt så flink til å ta bilder!! Stå på!