Sandwichbrød

brød

Det er en ulempe med runde brød – de er vanskelig å skjære. Jeg pleier å skjære hele brødet i to, legge den ene halvdelen med den skjærte siden ned på fjøla og skjære skiver. Men hver skive er selvsagt litt annerledes i størrelsen. Upraktisk, men samtidig sjarmerende.

Nå har det seg at jeg er glad i surfe i nettbutikker og da særlig kjøkkenbutikker. Når jeg så denne, fikk jeg den ‘må bare ha’ følelesen. Noen får den følelsen når det gjelder klær eller vesker (ok, jeg er litt svak for vesker også) jeg får den i kjøkkenbutikken. Så nå er den min, og jeg lager sandwichbrød så det suser – eller firkantetbrød som det også blir hetende her hjemme.

Om du skal lage det samme foreslår jeg at du finner et så kvadratisk brødform som mulig (jeg har funnet noe på loppemarkeder tidligere) og så må du improvisere litt når det kommer til lokk om du vil ha den helt flat på toppen også. Et bakebrett vektet ned med en tunggryte for eksempel. Deigmengde må kanskje også tilpasses noe for å passe din form – min form måler 23cm lang x 10cm bred x 10cm høy (dette er innvendige mål).

for et brød trenger du

 • 500g hvetemel
 • 100g havrekli
 • 2ts tørrgjær
 • 1ts salt
 • 2dl lunken melk
 • 2dl lunken vann

ovn temp 180C

Bland hvetemel, havrekli, tørrgjær og salt sammen. Tilsett melk og vann, rør så elt etterhvert som deigen kommer sammen. Jeg lar kjøkkenmaskinen ta eltejobben om jeg ikke er i humør til elting. Elt i ca. 10minutter til deigen er glatt og elastisk. Dekk deigen til og la den hvile et lunt sted 40-50 minutter. Hell deigen over på en lettmelet flate og arbeid den lett sammen. Form den til et avlangt stykke og legg den i brødformen. Alt ettersom brødform må den kanskje smøres eller dekkes med bakepapir. La deigen hvile i brødformen til den er et par cm fra kanten. Sett lokket på formen og sett det hele i forvarmet ovn.

Stek brødet i 40 – 50 minutter til den er gjennomstekt. Ta brødet ut av formen og la den avkjøle på rist.

Brødet kan gjerne skjæres i skiver og oppbevares i frysen om den ikke skal spises med det samme.

brød

 

Kommentarer

 • Reply Pia 8. februar 2016

  Åh så bra det ser ut! Jeg lager masse rundt eltefritt brød men som du sier så synes jeg noen ganger at det er upraktisk å skjære! Sånn form skal jeg også skaffe meg! Takk for oppskrift!

  • Reply Mat På Bordet 9. februar 2016

   Bare hyggelig Pia!
   Kjekt med firkantet brød av og til 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »