Huevos rancheros

huevos rancheros

Noen gang følt for en litt spicy start på morgenen? Da kan jeg anbefale denne – stekt egg lagt opp på en varm tortilla ( i dette tilfellet en maistortilla), en spicy tomatsalsa gjerne litt avokado og koriander om du har. Kjør på med bønner, vårløk og ost om du ønsker litt mer mat eller kjør dobbelt opp med egg og salsa. Hot sauce på toppen av det hele er valgfritt!

for tomatsalsaen trenger du (holder for 4 tortillas)

  • 1 boks tomater, hele eller hakkede
  • 1 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1/2 løk, grovhakket
  • 1/2 chili, grovhakket*
  • 1/2 ts salt

*Mengde chili bestemmer du slev. Smak på chilien  for å få en forståelse for hvor sterk den er. Begynn med lite, du kan alltids tilsette mer. Har du ikke fersk chili kan du bruke tørkede chiliflak eller chilipulver.

Ha tomater, hvitløksfedd, løk, chili  og salt i en foodprocessor og kjør til en glatt masse. Har du ikke food processor kan du gjøre dette med en stavmikser. Hell salsaen i en relativ stor gryte eller stekepanne. La det småkoke til det har tyknet, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. La det avkjøle noe.

Varm opp tortillaene i ovnen eller i en stekepanne. Stek egg slik du liker de.

Ha tortilla på en tallerken. Ha et par skjeer salsa på tortillaen og legg egget på toppen. Server med avocado og grovhaket koriander. Ha hot sauce tilgjengelig for de som vil ha det ekstra spicy.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »