Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Fiskekaker av laks med fransk vri

fiskekaker av laks med fransk vri

Vil du ha hjemmelagde fiskekaker som du kan ty til en hektisk hverdag så kan du sette av et par timers tid, lage disse og legge de i frysen når de er avkjølt. Fiskekakene er enkle å lage, og om man kunne kjøpe ‘fiskedeig’ (kvernet fisk altså) hadde det gått enda raskere. Når det er sagt lager du  fiskekaker fra hele fiskestykker vet du nøyaktig hvilke deler av fisken går opp i fiskekaken din. Og kjøper du skinn- og benfri fisk er det bare snakk om noen minutteres tid å hakke fisken fin.

for 10-12 mellomstore fiskekaker trenger du

 • 1 kilo skinn- og benfri laks
 • 1 egg
 • 2 ss dijonsennep
 • 50g panko*
 • 3 ss finhakket dill
 • 2 ss finhakket kapers
 • salt & pepper
 • olivenolje til steking

*japanske brødsmuler, kan kjøpes i innvandrerbutikker og større matbutikker

Ha halvparten av laksen i en food processor og kjør noen sekunder til du har en finkakket fiskemasse. Grovhakk resten av fisken for hånd. Bland fisk med sennep, panko, dill og kapers. Tilsett en halv teskje salt og kvern over noe pepper.

Stek et lite stykke farse og smak. Tilsett mer salt og pepper som ønsket. Bruk 2 skjeer til å lage fiskekaker av farsen og stek på middelsvarme. Stek 4 fiskekaker om gangen,  3-5 minutter på hver side avhengig av tykkelse – fiskekakene kan gjerne få en gyllen skorpe. Sjekk en fiskekake for å se om de er ferdige. Hold de varme i ovnen om de skal serveres med en gang.

Legg gjerne fiskeburgere med ciabattabrød, salat og tartarsaus. Sitron smaker også alltid godt til.

Skal du fryse fiskekakene kan du legge de i et lag i en plastpose etter at de er ferdigstekt og helt avkjølt.. Legg de flat i frysen slik at de ikke klistrer seg sammen under frysing. Da blir det enklere å ta ut en og en.

 

Kommentarer

 • Reply Guri Bruserud 12. januar 2019

  Hei. Tror du at de smaker like godt med sei istedenfor laks?
  Hilsen Guri.

  • Reply Mat På Bordet 15. januar 2019

   Absolutt!

 • Reply Fiskeburger med enkel kålsalat - Mat På Bordet 6. juni 2018

  […] Fiskeburgeren og brødet er nemlig kjøpt! Sånn er det når det skal gå litt fort og jeg ikke har hjemmelagde fiskeburgere eller brød i frysen. For det går selvsagt også an. Du finner for eksempel oppskriften på en deilig fiskeburger med fransk vri her.  […]

 • Reply UKENS OPPSKRIFTER - Mat På Bordet 23. mai 2018

  […] Har du litt tid til overs denne uken kan du lage en hel haug med fiskekaker og fryse de. Disse fiskekakene av laks med fransk vri anbefales! […]

 • Reply Hjemmelagde fiskekaker - Mat Pa Bordet 27. november 2017

  […] Har du lyst å lage fiskekaker av laks med en fransk vri kan du finne oppskriften her.  […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »