Pizza tricolore

pizza

Det enkleste er ofte det beste. Nå skal det sies at jeg elsker variasjon på pizzaen min og er klar for det meste.  Men av og til er det godt å gå tilbake til det grunnleggende. En god sprø pizzabunn, hjemmelagd tomatsaus, fersk mozzarella og en pesto (gjerne hjemmelaget, men en god innkjøpt en duger også) er alt du trenger for en pizza tricolore.

du trenger for 2 runde pizzaer ca. 30cm i diam. eller en stor firkantet pizza:

pizzadeig

 • 300g hvetemel
 • 20g kruskakli
 • 1/2 ts salt
 • 1ts tørrgjær
 • 1ss olivenolje
 • 250ml lunkent vann

 

tomatsaus

 • en boks hakkede tomater
 • en halv løk
 • 1 -2 hvitløksfedd
 • salt, pepper, sukker

 

ellers

 • 2 stk fersk mozzarella
 • pesto

ovn temp 250C*, pizzasten varmes opp samtidig

*bruk pizzainnstilling på ovnen om du har det

Lag pizzadeigen. Bland det tørre og tilsett det våte. Arbeid deigen først med sleiv så med hendene. Bruker du kjøkkenmaskin kan du la den gjøre jobben. Sett deigen på et lunt sted og la det heve til det dobbelte.

Hell tomatene i en gryte sammen med  løken (skrellt ) og 1-2 fedd hvitløk (skrellt). La det småkoke til du har en tykk saus, ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper og  litt sukker. Kast hvitløken og løken og la sausen avkjøle. Bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt.

Del deigen i to. Rull deigen ut til 2 runde pizzaer. Smør pizzaene med tomatsaus. Skjær mozzarellaen i skiver og fordel over  pizzaene. Fordel litt pesto på hver pizza med teskje. Sett pizzaen på den varme pizzastenen og stek i 5-7 minutter. Server pizzaene rykende varme fra ovnen. Pynt gjerne med litt basilikumblader og kvern litt fersk pepper over piazzaen.

Pizzaen kan gjerne lages med spinatpesto som du lett kan lage selv ved å følge denne oppskriften.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »