Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Bestill nå for å få den til jul.

Kaiserschmarrn – keiserens pannekaker

Kaiserschmarrn - keiserens pannekaker

Har du vært i Østerrike eller Tyskland har du kanskje vært bort i Kaiserschmarrn – en stor luftig pannekake med rosiner som rives i stykker under steking og serveres drysset med melis. Med tysk mor var det denne pannekaken som ble servert istedenfor vanlige norske pannekaker på ‘suppe og pannekake’ dagene. Heldige meg!

du trenger (for 4 personer)

ingredienser
  • 150g hvetemel
  • 2.5dl melk
  • 1 knivspiss salt
  • 2-3 ss sukker
  • 50g smeltet smør
  • 1/2 ts finrevet sitronskall
  • 1/2 ts vaniljeesktrakt*
  • 3 eggeplommer
  • 3 eggehviter
  • 50g rosiner
fremgangsmåte

*kan sløyfes

**kan erstattes med 1 ts vaniljesukker men reduser sukkermengden tilsvarende

Smelt gjerne smøret i stekepannen du skal senere bruke. La litt av smøret være igjen i pannen for steking.

Rør hvetemel, melk, salt, sukker, smør,sitronskall, vaniljeekstrakt og eggeplommer sammen til en glatt deig.

Pisk eggehvitene stive og brett forsiktig inn i pannekakerøren. Hell røren over i en smurt varm stekepanne og strø rosiner jevnt utover deigen. Stek pannekaken på middels varme noen minutter. Når pannekaken begynner å stivne langs kantene snur du pannekaken stykkvis. Prøv å holde stykkene så store som mulige. Når pannekaken er gjennomstekt river du den fra hverandre med 2 gafler. Alternativt kan du settte stekepannen i ovnen når røren begynner å stivne langs kantene for å ferdigsteke.

Dryss melis på toppen før servering. Spis mens det fortsatt er varmt!

Kaiserschmarrn

Kommentarer

  • Reply Kristin 11. februar 2016

    Lagde Kaiserschmarrn idag som oppvarming til skiferien i Alpene. Hadde vaniljesaus, kanel og eplemos til noe som var veldig godt.

    • Reply Mat På Bordet 12. februar 2016

      Å herligland Kristin – så digg med vaniljesaus, kanel og eplemos til!! 🙂

  • Reply Stine 27. april 2014

    Denne maa jeg teste – og jeg tror jeg skal kjore paa med baade eple og rosin! YES!

    • Reply Ina Johnsen 27. april 2014

      Nam!!!

  • Reply Mari 15. april 2014

    Hadde nettopp en østerriksk jente på beøk som laget dette, og irriterte meg over at jeg ikke fulgte bedre med da hun laget det, men nå serverer jo du oppskriften, takk!

    Hun hadde ikke rosiner i, men epler skåret i ganske små biter, det var også godt 🙂

    • Reply Ina Johnsen 15. april 2014

      Hei Mari!
      Det var tilfeldigheter det da 🙂 Mama serverte alltid med rosiner men epler hørtes også godt ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »