Spicy lakseburgere

thai lakseburger

Spicy  lakseburgere er en god ting skal jeg si deg – litt futt i hverdagen så å si. Burgerene kan serveres i salatblader med vårløk, koriander, skivet agurk og mer chilisaus om ønsket.  Alternativt kan du servere de med en rask stirfry av ris eller nudler og asiatiske grønnsaker. Lag de store eller lag de små – lag de flate eller lag de runde, helt opp til deg. Små runde spicy fiskeballer kan smake godt i en suppe for eksempel eller serveres som en liten aperitif.

Frys fiskekakene som blir til overs, de kan lett varmes opp i ovnen igjen for en rask og sunn måltid.

For 10-12 mellomstore fiskekaker trenger du:

ingredienser
 • 1 kilo laks uten skinn og ben
 • 3 ss thai rød curry paste
 • 1 egg
 • 5 vårløk finhakket
 • 2 ss finhakket koriander
 • 50g panko*
 • 1ss soya saus
fremgangsmåte

*japanske brødsmuler – bruk vanlig brødsmuler om du ikke finner panko

Ha halvparten av laksen i en food processor og kjør til du har en fin farse. Dette tar bare noen sekunder. Grovhakk resten av fisken. Bland fisken med resten av ingrediensene.

Stek en liten bit av deigen og smak. Ha i mer curry paste, soyasaus eller urter om du ønsker mer smak. Form fiskedeigen til mellomstore fiskekaker og stek  ca. 5 minutter på hver side (avhengig av tykkelse). Pass på å ikke ha for mange fiskekaker i pannen samtidig, 3- 4 stykker i pannen om gangen bør holde. Ferdigstekte fiskekaker kan holdes varme i ovnen mens du steker resten.

Server!

Kommentarer

 • Reply Marie 12. november 2014

  Hei! Takk for bra matblogg. Jeg ser at du bruker pankosmuler, og at du en gang anbefalte å kjøpe dem på Japantorget. Men den butikken er forsvunnet – jeg savner den virkelig! Pleide å kjøpe edamame, nori, sushiris og alt mulig rart der. Vet du om noen annen butikk i Oslo som har tatt over for den – eller blir det å lete rundt i alle asiatiske butikker?

  • Reply Ina Johnsen 12. november 2014

   Hei Marie!
   Ja, jeg vet, savner det sånn!! Nå er det lettere å finne pankosmuler (jeg så de sist på Ica) og andre japanske produkter. Edamame kom jeg tilfelidigvis over i fruktboden på Slemdal, men ja, jeg tror du bare ta fatt og titte i alle andre asiatiske butikker. Ellers så ser det ut som om at de som sto bak Japan Torget fortsatt eksisterer – se her http://www.180.no/firmavis/29768325719511.htm

 • Reply Sigrun 19. april 2014

  Ååh, prøvde og smakte de nettopp – deilig! Tusen takk for oppskriften og God Påske!

  • Reply Ina Johnsen 23. april 2014

   Så hyggelig at de smakte – de gjør stor suksess her hjemme hos oss også! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »