Annonse
Bli med meg til Madrid

Pizza med squash og pesto

IMG_5616

Jeg er glad i pizza, ingen tvil om det. Jeg foretrekker de enkle, dvs med få men velsmakende toppinger og denne er ingen unntak. Jeg plukket opp et glass gul pesto fra Helios  for en liten stund siden (det var på salg, og da frister det liksom ekstra mye) og har lurt en liten stund på hva jeg skulle bruke det til. Tanken gikk litt mer i retning av bruschetta, men da jeg plutselig gikk tom for min hittil favoritt pizzasaus -artisjokk-krem med hvitløk ble det ganske klart hva jeg skulle bruke den gule pestoen til.

Du trenger, for 2 runde pizzaer ca. 30cm i diameter eller en stor firkantet pizza:

ingredienser
Pizzadeig
  • 300g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1ts tørrgjær
  • 1ss olivenolje
  • 250ml lunkent vann
Topping
  • en mellomstor grønn squash
  • gul pesto
  • fersk mozzarella
  • 2-3 soltørkede tomater i olje
fremgangsmåte

ovn temp 250C*, pizzasten varmes opp samtidig

*bruk pizzainnstilling på ovnen om du har det

Lag pizzadeigen. Bland det tørre og tilsett det våte. Arbeid deigen først med sleiv så med hendene. Bruker du kjøkkenmaskin kan du la den gjøre jobben. Sett deigen på et lunt sted og la det heve til det dobbelte.
Rull deigen ut til ønsket størrelse (2 mellomstore runde pizzaer, 4 små eller en stor for eksempel).

Vask squashen og bruk en ostehøvel for å skjære fine skiver. Fordel et par spiseskjeer gul pesto på pizzabunnen, ikke vær gjerrig men samtidig ikke for raus – pizzaen skal ikke flyte over med pesto. Fordel riv mozzarellaen i mindre biter med fingrene og fordel 2/3 over pizzabunnen. Fordel squashskivene i jevne lag på toppen. Jeg liker å begynne ytterst og jobbe meg innover. Skjær de soltørkede tomatene i smale strimler og fordel over squashen. Strø resten av osten på toppen av squashen.

Sett pizzaen i ovnen på pizzastenen og stek 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått fin farge. Kvern litt pepper over pizzaen og server.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »