En ukemeny

Jeg trår til med mitt aller første ukemeny her på bloggen! Den er også publisert på Matbloggsentralen i dag og er du glad i ukemenyer anbefaler jeg at du titter innom der hver søndag ettermiddag for en ny ukemeny fra en av de over 600 matbloggere som er medlemmer der.

Her finner du lenken til alle ukemenyer som allerede er blitt publisert. Det finnes utrolig mange flinke matbloggere – hvem vet, kanskje du finner flere du ønsker å følge regelmessig!

Men tilbake til min ukemeny….

Vi spiser ikke kjøtt hver dag og jeg holder meg derfor ikke fast til en kjøttfri mandag, det kan være hvilken som helst eller flere dager i uken. Men, for ordens skyld la oss starte med en kjøttfri rett

Opp-ned potetpai er populær både hos voksne og barn og serveres med en grønn salat med en enkel vinaigrette. Jeg bruker frossen butterdeig til bunnen en liten tidsbesparelse på mandagen der alt pleier å være litt ekstra hektisk etter en avslappende (forhåpentligvis) helg. Paien kan lages på søndagen og varmes opp på mandagen.

På tirsdag serveres det pasta! Her er en variant med salsiccia (prøv å få tak i rå salsiccia pølser) og paprika. Veldig enkelt å lage og så fargerikt!

Onsdagen er kommet, eller lille lørdag som vi liker å kalle det her hjemme og vi koser oss med asiatiske kjøttkaker. Enkelt servert enten med en aldri så liten stirfry av nudler og grønnsaker eller som liksom burgere i salatblader, grønnsakstilbehør og sweet chilli saus. Er jeg heldig så har jeg noen kjøttkaker liggende i frysen som jeg enkelt kan hente ut og varme opp i ovnen. Har jeg tid så lager jeg fra bunnen av og passer på å lage ekstra slik at jeg kan legge de som blir til overs i frysen.

På torsdag serveres det fisk og hjemmets nye favoritt er lakseburgere med en fransk vri. I likhet med asiatiske kjøttkaker kan disse også lett varmes opp fra frossen tilstand.

mat på bordet

Fredag er det stort sett alltid pizza kveld hos oss og denne fredagen serveres shabby chic pizzapai– en ypperlig måte å bruke opp diverse grønnsaker fra grønnsaksskuffen.

Lørdagen er kommet og nå som grillværet er på plass (jeg kan også grille med paraply eller godt innpakket i vinterstøvler og varmjakke) blir det kotelletter med urtemariande og tilbehør.  Retten kan lett utvides om flere kommer på middag – sleng mer grønnsaker og kjøtt på grillen og du har alt under kontroll.

Vi satser på grillvær på søndagen også og serverer kylling! 

Og avslutter middagen og uken med mynteis med sjokoladebiter servert i en vaffel eller i en skål og gjerne med litt ekstra sjokoladebiter!

God uke alle sammen og bon appetit!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »